Karayolları Genel Müdürlüğü'nden Beklenen Açıklama

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü'nün kar mücadelesi çalışmalarına yönelik haberlerle ilgili olarak açıklama geldi.

  • 4773
Karayolları Genel Müdürlüğü'nden Beklenen Açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karayolları Genel Müdürlüğü, sorumluluğu altındaki ana yol güzergâhlarında ulaşımın riske atılmaması ve bu yolların kapanması halinde yerleşim yerlerine ulaşılamayacağı gerçeğinden hareketle ekiplerin ve iş makinalarının görev alanı dışına kaydırılmasının mümkün olamadığını ancak bizzat kar mücadelesinde görevli olmayan diğer kurumlardan köy yolları için destek sağlanabileceğini açıkladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bazı medya kuruluşlarında Kastamonu Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü'nün kar mücadelesi çalışmalarına yönelik haberlerle ilgili olarak, "31 Aralık Perşembe günü bölgede başlayan kar yağışı sahil kesiminde ve iç kesimlerde etkili olmuş ve yeni yılın ilk haftası boyunca Devrekâni, Çatalzeytin, Abana, Bozkurt, Doğanyurt, Şenpazar, Cide, Kurucaşile, Amasra, Bartın, Zonguldak, Ereğli, Devrek yerleşim yerleri ve çevrelerinde etkisini sürdürmüştür. Karayolları ekiplerimiz önceden planlandığı şekilde refüj mahallerindeki makine, ekip ve ekipman imkanlarımız ile sorumluluğumuz altındaki devlet ve il yollarını 24 saat trafiğe açık tutabilmek için tüm imkânlarımızı seferber ederek illerin ve ilçelerin ulaşımını sağlayan yolların trafiğe açık kalmasını sağlamıştır" denildi.

"Sorumluluğumuz altındaki ana yol güzergâhlarında ulaşımın riske atılmaması ve bu yolların kapanması halinde yerleşim yerlerine ulaşılamayacağı gerçeğinden hareketle ekiplerin ve iş makinalarının görev alanı dışına kaydırılması mümkün olamamıştır" ifadelerine yer verilen açıklama şöyle devam etti:

"Ancak bizzat kar mücadelesinde görevli olmayan diğer kurumlardan köy yolları için destek sağlanabileceği ifade edilmiştir. Şarampole kayan otobüse anında müdahale edilememesinin nedeni ise kar mücadele ekibimizin olay mahallinden 5 km ileride trafiğe kapanan İnebolu yönündeki yollarda genişletme çalışması yapmasıdır. Sonuç itibarıyla sorumluluğumuz altındaki devlet ve il yollarının açık tutulması sayesinde diğer kurumlardan sağlanan iş makinelerinin köy yollarına ulaşımı sağlanmıştır. Kamu kuruluşlarının yasayla belirlenmiş sorumluluklarını yerine getirirken neleri yapıp, neleri neden yapamadıkları konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve gece gündüz 24 saat mesai mefhumu gözetmeksizin kar mücadelesi yapan ekiplerimizin moral ve motivasyonunu düşürmemek için yapıcı eleştirilerin yanında destek de beklediğimizi ifade eder, iyi günler dileriz." 

(İHA)