Kardeş belediye olma yolundalar

Taşköprü ve Hanönü Belediyeleri, 'Evladı Fatiha'dan 'Kardeş Belediye' olma yolunda.

  • 1572
Kardeş belediye olma yolundalar

Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneği’nin "Yerel Ürünlerin İşbirliği/Ortak Pazarlanması Hakkında Çalışma Programı" kapsamında Bosna Hersek’e düzenlediği gezi tamamlandı.

Taşköprü ve Hanönü ilçelerini kapsayan Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneği’nin düzenlediği gezi kapsamında ilk olarak ziyaret edilen Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin’in destekleriyle Saraybosna’da bulunan Kakanj Belediyesi, Ilıcas Belediyesi ve Hadzici Belediyesi ziyaret edilerek kardeş belediye olma yolunda adımlar atıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Taşköprü Yerel Eylem Gurubu Derneği’nin Bosna-Hersek’e düzenlediği gezi kapsamında Büyükelçilik nezdinde yapılan girişimlerle ülkede bulunan Kakanj, Ilıcas ve Hadzici Belediyeleri olmak üzere üç ayrı belediye ile temaslarda bulunduklarını ve Hanönü Belediyesi ile birlikte bu belediyelerle kardeş belediye olma yolunda adımlar attıklarını ve belediye meclislerinde alınacak kararların ardından Evladı Fatiha’dan belediyeler ile kardeş belediye protokollerinin imzalanarak somut adımlar atılacağını ifade etti.

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar ise Yerel Eylem Grubu Derneği yönetimi olarak Bosna Hersek’e düzenlenen gezi kapsamında ülkeler arasında ticari ve kültürel alanda iyi uygulama işbirliklerinin ele alındığını ve çıkan sonuçların olumlu olarak sonuçlanmasından da son derece memnun kaldıklarını ifade etti. Uçar ayrıca kardeş belediye girişimlerinin de oldukça verimli geçtiğini ve kısa sürede ziyaret ettikleri belediyeler ile kardeş belediye olma yolunda adımlar atacaklarını kaydetti.

Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Ceyhun Çorbacı’da; "Yerel Ürünlerin İşbirliği/Ortak Pazarlanması Hakkında Çalışma Programı” gezisinin ilkini kardeş ülke Bosna Hersek’e düzenlediklerini ve yapılan ziyaretler kapsamında ülkeler arası ekonomik ve kültürel alanda temellerin atıldığını ve yerel ürünlerin Avrupa pazarına girmesi adına benzer gezi ve girişimlerin devam edeceğini belirtti. Çorbacı ayrıca Taşköprü ve Hanönü Belediyeleri olarak kardeş ülke Bosna Hersek’ten belediyelerle kardeş belediye girişimlerinin de oldukça verimli geçtiğini belirterek gezinin amacına ulaşmasından da son derece mutlu olduklarını söyledi.

Ziyaretlerde ev sahibi belediye başkanlarına Dünyaca ünlü AB Coğrafi İşaret Belgeli Taşköprü sarımsağı ile Taşköprü ve Hanönü ilçelerine ait yöresel ürünler takdim edildi.

Belediye ziyaretlerinde Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar ve Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Ceyhun Çorbacı’nın yanı sıra beraberlerinde ki heyette hazır bulundu.