Kargılı öğrenciler Kastamonu'yu gezdi

Kargı Fen Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Hacıhamza Çok Programlı Lise'de öğrenim gören öğrenciler Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği Kastamonu gezisine katıldılar.

  • 858
Kargılı öğrenciler Kastamonu'yu gezdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gezide Çorum Gençlik Hizmetlerinde görevli öğretmenler ve Kargı Fen Lisesi ingilizce öğretmeni Nevzat Gözüaçık öğrencilere eşlik etti. Gezilen tarihi ve kültürel yerler arasında, Kastamonu Kalesi, Saat Kulesi, Şeyh Şaban-ı Veli Türbe ve Müzesi, Yakup Ağa Külliyesi, Nasrullah Cami, Münire Medresesi, İsmail Bey Külliyesi, Tarihi Deve Hanı, Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi, Cumhuriyet Meydanı Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı, Kurşunlu Han, Penbe Han, Cem Sultan Bedesteni vardı.

Gezi hakkında kısa bir değerlendirme yapan Kargı Fen Lisesi ingilizce öğetmeni Nevzat Gözüaçık, “Tarihi külliyeleri, medreseleri, camileri, hanlarıyla Selçuklu ve Osmanlı mimarisini bizlere en güzel şekilde sunan, içinde gezerken maneviyatıyla huzur bulduğumuz, Kurtuluş Savaşında destan yazan Kastamonu’yu öğrencilerimize tanıtma fırsatı bulduk. Bu tarihi ve kültürel gezide emeği geçen herkese öğrencilerimiz adına çok teşekkür ederim.” açıklamalarında bulundu.