Karnından 20 kilogramlık ur çıktı

Düzce'de, bir süredir ağrı çeken genç kızın karnında tespit edilen yaklaşık 20 kilogramlık kitle, ameliyatla alındı

  • 598
Karnından 20 kilogramlık ur çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzce'de karın ağrısı şikayetiyle doktora başvuran 17 yaşındaki genç kızın karnından, yaklaşık 20 kilogramlık ur çıktı.

Alınan bilgiye göre, Beyzanur Özoğlu (17), önceki gün karın ağrısı şikayetiyle kentteki özel bir hastaneye başvurdu. Muayeneyi yapan Operatör Dr. Mustafa Altundağ, genç kızın karnında bir kitle tespit etti.

Tetkiklerin ardından ameliyat edilen hastanın karnının sağ tarafından 25 santimetre büyüklüğünde ve yaklaşık 20 kilogram ağırlığında ur çıkarıldı.

Özoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir karın ağrısı çektiğini belirterek, "Böyle bir şey beklemiyordum. Karnım ağrıyordu bayağıdır. Diğer hastanelerde çok da bir şey anlamadılar. Buraya geldim, tespit ettiler ama ben hiç böyle bir şey beklemiyordum. Normal bir karın ağrısı olduğunu düşünüyordum." dedi.

Op. Dr. Altundağ da hastanın karın ağrısı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu anlatarak, "45 dakikalık bir ameliyat gerçekleştirdik. Tahmini olarak 15-20 kilogram ağırlığında bir kist olduğunu tespit ettik. Normalde bunlar iyi huylu olurlar ama bu yaşta çok nadir görülür." diye konuştu.

Bu tür vakalara aralıklarla yetişkin kadınlarda rastlandığını dile getiren Altundağ, "Genç kızlarda, hele bu yaşta çok nadir bir durumu bu. Hayati tehlikeyi geçirecek durumlardan dönmüştü, biz de acil olarak ameliyata aldık. Hastamız şu an iyi, ameliyatı başarılı geçti, sıkıntımız yok. Yarın da inşallah evine göndeririz." ifadesini kullandı.