KASGEG 2. Yaşını Kutluyor

Bundan tam 2 yıl önce 'Kastamonu için varız' sloganı ile yola çıkan Kastamonu Genç Girişimciler Derneği 2.yaşını kutluyor.

  • 309
KASGEG 2. Yaşını Kutluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğup, büyüdükleri Kastamonu’ya  hizmet adına ellerinden  gelen her türlü desteği vermek, Kastamonu’da yaşanan değişime ve gelişime katkıda bulunmak adına yola çıktıkları arkadaşları ile güzel işlere imza atarak birlik ve beraberlik içinde 2.yıllarına ulaştıklarını kaydeden KASGEG Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, “ Çıktığımız bu yol çok uzun. Dernek olarak bizler 2 yıllık bu süre zarfında Kastamonu’nun yararına olacak, gençlerimizi geliştirecek projelere imza attık. Birinci yılımızda emeklerken, şimdi yürümeye başladık ve koşar adımlarla güzel şehrimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz bu güzel şehrimizin gelişimi için elimizden gelen her türlü çalışmayı da yapıyoruz. Kastamonu için en önemli hizmetlerimizden biri olan ikinci bir hava yolu şirketinin Kastamonu’ya gelmesinde yol arkadaşlarımla birlikte dernek olarak çalışarak rol oynadık. Havayolu şirketi yetkilileri ile görüştük , şehrimizi tanıtıcı sunumlar hazırladık. Kastamonu’nun yolcu potansiyelinden bahsettik. Sonuçta çabalarımız meyve verdi ve ikinci havayolu şirketi Kastamonu’ya geldi. Ve  şirket yetkilileri derneğimiz üyelerini de ilk uçuşa davet ederek bizim de bu heyecanı yaşamamızı sağladılar. Genç arkadaşlarımızı bilgilendirmek adına 7 tane konferans yaptık. Kastamonu Üniversitemizden hocalarımızdan da zaman zaman destek alarak her geçen gün kendimizi geliştiriyoruz” dedi.

“HALKA HAYALLERİNİ SORAN İLK SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ”

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdikleri ‘Kastamonu İçin bir Hayalim Var Projesi’nden de bahseden Küçükşabanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü : “İlk kez bir sivil toplum kuruluşu olarak halka hayallerini sorduk ve bir anlamda hemşehrilerimizin bu şehirde görmek istediklerinin nabzını tuttuk. Hayalleri analiz ettirerek bir dosya haline getirdik ve ilgili makamlara sunduk. Biz hemşehrilerimizin bize emanet ettikleri isteklerinin takipçisiyiz. Sayın valimiz ilk olarak Kastamonu’nun kurumsal bir logosu olması yönündeki istekleri gündeme aldı ve hep birlkte Kastamonu’nun kurumsal bir logosunun olması için çalışmalarımızı yapacağız ve ikinci havayolu şirketini Kastamonu’ya kazandırdığımız gibi Kastamonu’ya kurumsal bir logo da kazandıracağız. Son günlerde gerçekleştirilen önemli bir girişim de Milli Mücadelenin Kastamonu’daki bayraktarı değerli Gazeteci Hüsnü Açıksöz’ün isminin şehrimizdeki bir meydana verilmesi oldu. Yine İstanbul’da Hüsnü Açıksöz’ün mezarını bularak ilk ziyaret eden bir sivil toplum kuruluşu olmanın onurunu yaşarken, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte kendisinin isminin bir alana verilmesi konusunda önerilerimiz ve çalışmalarımız oldu. Bu isteğimizin de belediye meclisimiz tarafından yerine getirilmiş olmasından da son derece memnunuz. Görmüş olduğunuz gibi bizim için her zaman önemli olan Kastamonu. Kastamonu’nun hak ettiği yere gelmesi. Dernek olarak Kastamonu için böyle güzel çalışmalar yaparken dernek üyesi arkadaşlarımızla birlikte gençlerimizle, öğrencilerimizle sosyal faaliyetler düzenliyoruz. Yeri geliyor huzurevinde yaşlılarımız ziyaret ediyor, yeri geliyor şehit ailemizi ziyaret ediyoruz. Bu yıl ilk kez Bir sokak iftarı düzenledik .Bizler aynı zamanda sosyal girişimcileriz.”

“ TURİZM KONUSUNA AĞIRLIK VERECEĞİZ ”

Derneğimizin 3. yılında turizm konusuna ağırlık vereceklerini dile getiren Küçükşabanoğlu, “Memleketimiz için turizmin gelişmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. En kısa zamanda turizmin gelişmesi için teknolojiyi de kullanarak çok güzel çalışmalara imza atacağız. Turizm için tanıtımın baş faktör olduğunu düşünerek Türkiye'de ve Dünya'da ün kazanmış turizmcileri memleketimize getirerek tanıtım konusunda da elimizden geleni yapacağız. Bunlar ile birlikte en büyük hedeflerimizden bir tanesi de UNESCO'da 2019 yılının Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri yılı ilan edilmesi. Konu ile ilgili Şeyh Şaban-ı Veli Vakfı ile birlikte gerekli girişimcilerde bulunarak ilerlemek istiyoruz. UNESCO'ya girebilirsek inanç turizmi konusunda çok büyük bir adım atmış oluruz'' dedi.

“ SAYI OLARAK DA BÜYÜYORUZ ”

Genel Merkezlerinin İstanbul’da olduğunu ve derneğin İstanbul’da kurulduğunu söyleyen Küçükşabanoğlu,  “Kastamonu Şubemiz ve  1 ay önce açtığımız Ankara Temsilciliğimizle 300 üye sayısına ulaştık.”

Yürüdüğümüz bu yolda yanımda olan tüm dernek üyesi arkadaşlarıma, bize her zaman destek olan ailelerimize, bizlere her zaman güvenen ve inanan Kastamonu halkına, basın mensuplarına  çok teşekkür ediyorum.

Derneğimizin 2.yılı KASGEG ailesine ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Kastamonu’nun gelişimi adına daha büyük ve önemli projelerle hızımızı daha da arttırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.