KASGEG Proje Raporunu Makamlara Ulaştırmaya Başladı

KASGEG, Vali Şehmus Günaydın ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ı makamında ziyaret etti.

  • 711
KASGEG Proje Raporunu Makamlara Ulaştırmaya Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu için gerçekleşmesi istenen,üzerine düşünülen, hayal edilen tüm fikirlerin bir araya toplanması amacıyla Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG), tarafından hazırlanan ve 16 Mart-16 Haziran 2015 tarihleri arasında yayında kalan www.kastamonuicinbirhayalimvar.com sitesinde toplanan hayaller Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Sıtkı Yıldız tarafından analiz edilerek bir rapor haline getirildi. “Kastamonu İçin Bir Hayalim Var” projesinin rapor haline getirilmiş sonuçları  basına açıklanmasının ardından KASGEG Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Kastamonu Şube Başkanı Gökhan Çağın, yönetim kurulu üyeleri ve dernek komisyon başkanları tarafından yetkili kurumlara elden ulaştırılmaya başlandı.

Vali Şehmus Günaydın ve Rektör Prof.Dr.Seyit Aydın’ı makamında ziyaret ederek,proje sonuçlarını sundular.Vali Şehmus Günaydın ile turizm üzerine yazılan hayalleri, Rektör Prof.Dr.Seyit Aydın’la eğitim üzerine yazılan hayalleri konuşan KAGEG heyeti İlk olarak Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti. KASGEG Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu; hayaller arasında eğitim konusunun 8. sırada yer aldığını ifade ederek,en çok isteğin seminerler, konferanslar,paneller düzenlenmesi olduğunu ifade ederek; “halkımız Hacettepe Tıp Fakültesi’nin açılmasını,Kastamonu Üniversitesi bünyesinde yeni meslek yüksek okullarının ve fakültelerin açılmasını, modern bir kütüphane kurulmasını istiyorlar, ikinci bir üniversite isteyenlerin sayısı da bir hayli fazla, ve ilginç bir hayal olarak da bilim köyü kurulmasını isteyenlerin olduğunu görüyoruz” dedi.

Raporu inceleyen Rektör Prof.Dr.Seyit Aydın; böyle bir  çalışmaya öncülük ettikleri için Kastamonu Genç Girişimciler Derneği Genel Başkanı ve üyelerine teşekkür ederek, her zaman gençlerin yanında olduklarını belirtti.

Böyle farklı projelerin kendilerinin yapacaklarına örnek teşkil edeceğini ifade eden Rektör Aydın;her zaman genç beyinlerin projelerine ihtiyacımız olacaktır. Halkımızın üniversitemizden istedikleri talepleri yerine getirmek için çalışacağız, Ben de siz gençlere  şahsım adına söyleyebilirim ki her zaman destek vermeye hazırım. Derneğinizle birlikte gençlerimiz için üniversite olarak ortak çalışmalara imza atmaktan memnun olurum.” dedi.

KASGEG Heyeti görüşmenin ardından rektörlükten binasından ayrıldı.

Ardından Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret eden KASGEG heyeti Vali Şehmus Günaydın’a da proje raporunu teslim etti.Günaydınla Kastamonu üzerine yazılmış hayaller ve Kastamonu sorunları üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştiren KASGEG heyetine Vali Şehmus Günaydın böyle bir projeye öncülük ettikleri için teşekkür etti.Kastamonu’da artık bir şeylerin değişmesi gerektiğini vurgulayan Şehmus Günaydın;gençlerin bu şehrin gelişmesinde ve değişmesinde önemli rol oynacaklarına inandığını ifade etti.

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, analiz sonuçlarına baktığımızda turizmin birinci sırada çıktığını görüyoruz ve insanlar en çok şehrin tanıtılmasını istiyorlar. Bizim de dernek olarak ve tabi ki Kastamonulular olarak şehrin tanıtılması için gerekli çalışmaları yapmamız gerekiyor.Bir de gördük ki insanlar şehrin kurumsal bir logosunun olmasını istiyorlar.Bu da bize gösteriyor ki bu anlamda çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor Sayın Valimizin de Turizm konusundaki bilgisini, becerisini bildiğim içinde bir şans olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Şehmus Günaydın bu konuda valilik olarak tam destek olacaklarını ifade ederek, "Hemen bu hafta başlayalım,derneğinizle birlikte bir yarışma düzenleyelim, amatör, profesyonel tüm tasarımcılar katılsın ve gönderilen logoların arasından şehrin logosu seçilsin. Bu çok da zor bir şey değil aslında" dedi.

Vali Günaydın konuşmasını şöyle sürdürdü: Turizmin  her çeşidini içinde barındıran bir il  Kastamonu. Deniz, kayak, kış turizminin yanında inanç turizmi konusunda da evliyalar şehriyiz. 17 bin’e yakın evliyamız var ve bu amaçla her sene  1 milyon insan ziyaret ediyor. Gelen ziyaretçilerin  ilimiz ekonomisine katkı yapacak şekilde konaklamalarını, alışveriş yapmalarını, zaman geçirmelerini,  planlı ve bilinçli  olarak  sağlamalıyız. Kastamonu’da Gastronomi turizmi, spor turizmi var, Araç ilçemizde üç tane futbol takımı,  Çatalzeytin ilçemizde de Üsküdar Belediyesi Hentbol takımı kamp yapıyor. 2016 yılı Şubat ayında  Kastamonu’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros yarışları, spor turizminin  gelişmesi  adına  bizleri daha da cesaretlendiriyor. Ilgaz Dağındaki oksijen kalitesi yönünden özellikle sporcuların kamp konusunda arayıpta bulamadıkları bir yer,  bununla ilgili alt yapı çalışmalarını güçlendirdiğimiz zaman  turizm çeşitliliğinde çok önemli mesafeler alacağız. Bunun için sivil toplum örgütlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlar, vatandaşlarımızın düşünceleri bizim için önemli. Bu çalışmaların hem bizlere hem yatırım yapacaklara önemli faydası olacak. Son zamanlarda işletmelerimizin sayısı ve  kalitesi  artıyor, Turizm’de çalışacak ara elemana ihtiyacımız var bunun için gençlerimizin iyi bir şekilde yetiştirilip, turizmle ilgili firmalarımızda çalıştırmamız gerekiyor ki  kaliteyi artıralım.”

Çalışmalarına gösterdikleri ilgiden dolayı Vali Şehmus Günaydın’a teşekkürlerini ileten KASGEG heyeti makamdan ayrıldı.

KASGEG heyeti proje raporunu diğer makamlara teslim etmek için ziyaretlerine devam edecek.