KASİAD'tan birlikte çalışma vurgusu!

KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan ve ekibi ilimizi ziyaret etti. Kastamonu için bir ve beraber hareket edilmesinin, birlikte çalışılmasının ve güçlerin birleştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

  • 743
KASİAD'tan birlikte çalışma vurgusu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Genel Başkanı Ayhan Aslan, beraberindeki Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte geride bıraktığımız Cuma günü Karabük ve Kastamonu’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Katar ve Kastamonu Şubesi üyelerinin de katıldığı program, Karabük ilindeki ziyaretlerle başladı. Bu kentte, Karabük’ün Kastamonulu Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi ziyaret eden ve “hayırlı olsun” dileklerini ileten heyet, Vergili’den Karabük’te yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Heyet daha sonra Kastamonu’ya gelerek, sırasıyla Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal’ı ziyaret etti. Bu üç isme yeni görevlerinden dolayı “hayırlı olsun” dilekleri iletildi. Genel Başkan Ayhan Aslan ve heyeti, KASİAD Kastamonu Şubesi Başkanı Ahmet Katar’ı da ziyaret etti ve gündemdeki konular hakkında istişarede bulunuldu. Katar, ziyaretin sonunda Aslan’a günün anısına plaket takdim etti.

Ziyaretlerde öne çıkan başlıklar şöyle;

BELEDİYE ZİYARETİ

Kastamonu Belediye Başkanı Vidinlioğlu, KASİAD heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Kastamonu Belediyesi olarak üretime büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Belediyesi bünyesinde zirai birim kurma hedeflerinden söz etti. Bu birim sayesinde tohumlardan fide yapıp vatandaşlara dağıtmayı istediklerini ve evlerin bahçeleri ile balkonlarında üretimi teşvik edeceklerini söyleyen Vidinlioğlu, yine Belediye bünyesinde internet portalı oluşturacaklarını, kimin elinde ne kadar ürün varsa alıcı ile satıcıyı buluşturarak pazarlamaya yardımcı olacaklarını ifade etti.

Şeker Pancarı üzerindeki topraktan da söz eden Başkan, bunun en verimli toprak olduğunu, gübreli toprağın boşa gitmemesi için bir çalışma yapılabileceğini açıkladı.

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, kenevir ile ilgili de konuştu. Kenevir’in yan sanayisinin Kastamonu’ya getirilmesi noktasında da çalışma yapılabileceğini söyleyen Başkan: “Bu konuda bizim, belediyemizin üzerine düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu ziyareti bu anlamda da önemli buluyorum. Şu anda Taşköprü ilçemizde eski SEKA fabrikamız var. Burayı daha faal hale getirerek böylelikle keneviri işlemeye de başlayabiliriz. Özellikle kenevir noktasında bir yol haritası belirleyip atağa geçebiliriz. 50 bin çeşit üründe kullanılan bir üründen söz ediyoruz. Bu noktada da önce irade olmalı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan ise Çanakkale’de kurdukları Tohum Bankası’ndan söz etti. En iyi tohumlarla yeni neslin yetiştirilmesini arzu ettiklerini kaydeden Aslan, Türkiye genelinde Tohum Bankası sayısının artması gerektiğini, bu konuda da Kastamonu’da bir çalışma yapılabileceğini söyledi. KASİAD Genel Sekreteri Cemal Şenol’da kısa konuşmasında KASİAD hakkında bilgilendirme yaptı. Şenol: “Sayın başkanım, İstanbul ayağında çözüm ortağınız olabilir, birlikte çalışabiliriz” diye konuştu.

KASİAD Kastamonu Şubesi Başkanı Ahmet Katar ise daha önceden de dile getirdiği Platform oluşturulması konusuna değindi ve bunun zaman kaybedilmeden ivedilikle hayata geçirilmesinin Kastamonu için önem taşıdığını söyledi.

ÜNİVERSİTE ZİYARETİ

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ziyaretin başında KASİAD heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Üniversitelerin, içerisinde bulunduğu kente katkı vermekle mükellef olduğunu kaydeden Rektör Topal: “Bir ve beraber bu katkıyı nasıl verebiliriz bunun çabası içerisinde olacağız. Bu nedenle bu ziyaretini ve sizleri çok önemsiyorum” dedi.

KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan ise konuşmasında Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Sanayi tesislerinde üniversitelerin bir yerinin de olmasını önemsediklerini kaydeden Aslan, sanayi tesislerinde öğrencilere uygulamalı eğitimin çok faydalı olacağını söyledi. Aslan’ın konuşması sonrasında yeniden söz alan Rektör Topal, en kısa süre içerisinde KASİAD Genel Merkezi’ni İstanbul’da ziyaret edeceğini ve daha yakın çalışmanın peşinde olacağını belirtti. KASİAD Kastamonu Şubesi Başkanı Ahmet Katar ise, Rektör Topal’ın Kastamonu Üniversitesi ile ilgili ilk mesajlarını gazetelerden okuduklarını, Kastamonu Üniversitesi’nin geleceği adına umutlandıklarını ifade etti. Katar, KASİAD ailesi olarak Kastamonu Üniversitesi’nin her zaman yanında olacaklarını söyledi.

İL GENEL MECLİSİ ZİYARETİ

İl Genel Meclisi ziyaretinde ilk konuşmayı KASİAD Genel Sekreteri Cemal Şenol yaptı. KASİAD’ın yapısı hakkında bilgi veren Şenol, İl Genel Meclisi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi ve “KASİAD, sizlerle birlikte çözüm ortağı olmak ister” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal ise ziyaretten ötürü KASİAD ailesine teşekkür etti. Misafirlerini meclis salonunda ağırlayan Parçal, istişareye önem vereceklerini ve bu istişareler sonucunda da güzel hizmetlere birlikte imza atmak istediklerini ifade etti. Kastamonuluların İstanbul’daki öneminin ve ağırlığının İstanbul seçimlerindeki rakamsal verilerle bir kez daha ortaya çıktığını söyleyen Parçal, her zaman için uyumlu çalışmanın arkasında olacaklarını belirtti. KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan ise İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerine çalışmalarında başarı dileyerek, “Bizler her zaman için hizmet edenin yanında olduk ve olmayı da sürdüreceğiz” diye konuştu.

Ziyaretlerin sonunda ise akşam yemeğinde bir araya gelindi.

KASİAD Genel Merkezi ve KASİAD Kastamonu Şubesi üyelerinin katıldığı yemekte ayrıca Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, MÜSİAD Başkanı Mustafa Şensoy, SFC Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu, Kastamonu Entegre Fabrikalar Direktörü Enüs Koç’ta yer aldı.