KASKİM Sayesinde İşsizlik Ortadan Kalkacak

Kastamonu Belediye Başkanlığı bünyesinde vatandaşların istihdam taleplerine karşılık vermek amacıyla Kastamonu Kariyer İstihdam Merkezi (KASKİM) kuruldu.

  • 801
KASKİM Sayesinde İşsizlik Ortadan  Kalkacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu Belediyesi, yeni bir hizmeti daha uygulamaya koydu. Belediye bünyesinde, işsiz vatandaşların istihdamını sağlamak amacıyla Kariyer İstihdam Merkezi birimi hizmete girdi. Belediye ile Türkiye İş Kurumu Kastamonu Şubesi arasında imzalanan protokole göre, KASKİM’e başvuran vatandaşların kaydı alınarak sürekli güncel halde tutulacak. İş başvurusunda bulunan adayların profiline uygun işler, özel sektörün işgücü talebi alınarak ve aktif işgücü programları takip edilerek başvuru sonuçlandırılacak. Belediye, bu uygulamayla birlikte şehirdeki işsizlik oranını da minimum seviyeye indirmeyi planlıyor.

KASTAMONU’DA İŞSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ

İş-Kur ile Belediyede atılan imzalar sonrasında KASKİM’in hizmete girdiğini belirten Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şehrin işsizlik sorununa çözüm bulmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Başkan Babaş, “Bugün yeni bir birimimizi daha hizmete sokuyoruz. İş-Kur ile imzaladığımız protokol sonrasında ortak bir çalışma yaparak vatandaşlarımızın istihdam talebine karşılık vereceğiz. Birim bünyesindeki görevlilerimiz başvuruda bulunan vatandaşın profiline göre özel sektör ve aktif işgücü programlarındaki araştırmalarını yaparak vatandaşı uygun bir işe yerleştirecekler. Böylece istihdama büyük bir katkı sağlamış olacağız. Hizmete açtığımız birimin ve imzaladığımız protokolün vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çalışmayı birlikte yürüteceğimiz İş-Kur İl Müdürü Adnan Arslan’a ve kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

İş-Kur İl Müdürü Adnan Arslan ise, istihdama yönelik yaptığı çalışmalardan ve imzalanan protokolden dolayı Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a teşekkür etti. Birim, Belediye hizmet binası zemin katındaki KAS-KİM biriminde ve Kuzeykent hizmet binasında hizmet sunacak.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)