KASMİB "Sıfır Atık" eğitimlerine devam ediyor

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) koordinatörlüğünde Kastamonu merkez ve merkeze bağlı köy okullarında Sıfır Atık Eğitimleri verilmeye devam ediyor.

  • 593
KASMİB &quotSıfır Atık" eğitimlerine devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde kaynakları korumak, atıkları kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen 'Sıfır Atık Projesi', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatıldı.

Bu kapsamda Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) koordinatörlüğünde gelecek nesillere farkındalık oluşturmak amacıyla Kastamonu merkez ve merkeze bağlı köy okullarında Sıfır Atık Eğitimleri verilmeye devam ediyor.

KASMİB Çevre Mühendisi Zeynep Eyuboğlu tarafından devam ettirilen ve bugüne kadar toplamda 21 okulda aktarılan "Sıfır Atık Projesi" eğitiminde, geri dönüşümün tanımı yapılarak özellikle gelecek yaşantımızda çevremiz ve insanlık için ne kadar önemli bir unsur olduğunun altı çizildi.

Görsel ögelerin ve öğretici videoların da yer aldığı sunumda Çevre Mühendisi Eyuboğlu öğrencilere; "Atık Nedir?", "Atık Yönetimi Hiyerarşisi", "Neden geri dönüşüm yapmalıyız?", "Hangi maddeler geri dönüştürülebilir?", "Sıfır Atık Nedir?", "Sıfır Atık ile Kazançlar Nelerdir?", "Tehlikeli ve Tehlikesiz Atıklar Nelerdir?" ve "Atık Piller ile Atık Yağların Toplanması Nasıl Olmalıdır?" şeklinde konu başlıklarını aktardı.

Ayrıca eğitimde; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması konuları da anlatıldı.

Yoğun ilginin gösterildiği eğitimin sonunda öğrencilere karaçam tohumlarının bulunduğu çevre dostu kalemler ile çevre ve geri dönüşüm konulu broşürler dağıtıldı. KASMİB tarafından düzenlenen "Sıfır Atık Projesi" konulu eğitim semineri, önümüzdeki günlerde Merkeze bağlı köylerde ve ilçelerde yer alan ortaokul ve liselerde de aktarılmaya devam edecek.