Kastamonu 3 ülke işadamlarına tanıtıldı

Avusturya, Almanya, İsviçre Büyükelçilikleri Ticaret Müşavirlikleri işbirliği ile Ankara'da ilk kez ortaklaşa gerçekleştirilen '3C - Business Lunch – 3 Ülke İşadamları Buluşması' etkinliğinde 2018 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu tanıtıldı.

  • 747
Kastamonu 3 ülke işadamlarına tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği -Advantage Austria- tarafından her ay geleneksel olarak düzenlenen işadamları buluşma toplantısı ilk kez Almanya ve İsviçre Büyükelçiliklerinin de işbirliği ile 3 ülkenin ortak etkinliği olarak “2018 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti: Kastamonu” teması ile Ankara’da gerçekleştirildi. Avusturya Ankara Büyükelçiliği Ticari Ataşesi Dr. Christian MAIER, Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu Ticari Konsolosu Georg Karabaczek, Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Ekonomi ve Ticaret Bölüm Başkanı Dr. Rüdiger Lotz, Gıda ve Tarım Müsteşarı Ekonomi ve Ticaret Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Peter Bohlen, İsviçre Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Kültürel İşler Müsteşarı Dr. Christina Bürgi Dellsperger ile 50’ye yakın iş dünyası temsilcisinin katıldığı etkinlikte, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Birim Başkanı Serkan Doğru ve Kastamonu Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Özgür Yücel Yakar misafir konuşmacı olarak yer aldı.

Açılış kısmında söz alan Avusturya Ankara Büyükelçiliği Ticari Ataşesi Dr. Christian Maıer, her ay geleneksel olarak düzenledikleri işadamları buluşmalarını Alman ve İsviçreli mevkidaşları ile aldıkları karar ile bugünden itibaren ilk kez 3 ülke ortak etkinliği olarak düzenlediklerini vurgulayarak başladığı konuşmasında; bu yılki toplantıda 2018 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu’yu gündemlerine aldıklarını belirterek, “Geçtiğimiz Mart ayında 2018 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu açılış etkinlikleri dolayısı ile Kastamonu’daydık. Çok güzel bir organizasyon oldu, başarılı etkinlikten dolayı emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu kapsamda yıl boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler vesilesi ile herkesi bu şehri görmeye davet ediyorum” dedi.

Açılış konuşmasının akabinde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Planlama Birim Başkanı Serkan Doğru tarafından Kastamonu’nun genel, sosyo-ekonomik durumuna ve yatırım ortamı potansiyeline ilişkin bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunum sonrasında gösterilen Kastamonu tanıtım filmi ise Kastamonu’yu ilk kez yakından tanıma fırsatı bulan davetliler tarafından büyük beğeni aldı.