Kastamonu Adliyesi 16 Haziran'a hazır

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun "Normalleşme sürecine ilişkin tüm tedbirlerin alındığı Kastamonu Adliyesi 16 Haziran'a hazır" dedi.

  • 1944
Kastamonu Adliyesi 16 Haziran'a hazır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kovid-19 salgının ülkemizde görülmesinin ardından Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun almış olduğu tedbirler kapsamında acil ve tutuklu işler dışında uzaktan/esnek/nöbet usulü çalışma düzenine geçilmişti.

Salgınla mücadelede gelinen noktada tüm alanlarda olduğu gibi adalet hizmetlerinin yerine getirilmesinde de aşamalı olarak normale geçiş planı kapsamında Kastamonu Adliyesinde de Adalet Bakanlığının ve HSK’nın aldığı tüm tedbirler uygulanarak 'normale' dönüş hazırlıkları yapıldı.

Normalleşme sürecine ilişkin tedbirler kapsamında Kastamonu Adliyesine girişlerde personelin ve iş sahiplerinin ateş ölçerlerle ateş ölçümü yapılarak ve maskeli olarak adliyeye girişleri sağlanmaya başlandı. Adliye içerisinde bekleme alanlarındaki koltuklar arasında boşluk bırakılarak oturulmasını teminen uyarıcı yazılar, ön bürolar, danışma masaları, icra işlemleri için bekleme yerlerinde sosyal mesafeyi korumaya yönelik sosyal mesafe yer etiketleri ve uyarıcı zemin stickerleri yapıştırıldı. Adliyeye gelen iş sahiplerinin görebileceği alanlara koronavirüs uyarı afişleri asıldı, yine asansör önlerine, bina giriş ve duruşma kapılarına el antiseptikleri yerleştirildi. İş sahiplerinin kalemlerdeki personelle fiziki temasını engelleyen ayaklı şerit bariyerler konuldu ve bekleme alanlarında aynı anda bulunabilecek kişi sayısı belirlenerek, aşırı yoğunluğun engellenmesi ve sosyal mesafenin korunması bakımından bina içerisine belirlenen sayı kadar iş sahibi alınmasına yönelik tedbirler alındı. Ayrıca bina girişindeki İş Yurtları Kurumunda da maske satışına başlandı.

1 Haziran 2020 tarihinde normal mesai düzenine geçilen Kastamonu Adliyesinde; 16 Haziran 2020 tarihinden itibaren ise icra işlemleri, duruşma ve keşifler yapılmaya başlanacak.

Normalleşme sürecine ilişkin alınan tedbirler kapsamında Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun yapmış olduğu açıklamada; “Adalet Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda normalleşme sürecine dair Kastamonu Adliyesinde tüm tedbirler alınmıştır. Normalleşme döneminde de adliye girişlerinde ateş ölçerlerle ateş ölçümü yapılmaya devam edilecek, herkesin adliyeye maske ile girmesi sağlanacak, rutin aralıklarla adliyenin dezenfekte edilmesine ve günlük temizliğine devam edilecektir. Adliyemiz, icra işlemleri ve duruşmaların yapılmaya başlanılmasıyla yoğunluğun yaşanacağı 16 Haziran 2020 tarihindeki normalleşme sürecine hazırdır” dedi.