'Kastamonu basını özel bir konuma sahip'

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'ni (KGC) ziyaret etti.

  • 834
'Kastamonu basını özel bir konuma sahip'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’nun Hüsnü Açıksöz gibi kurtuluş mücadelemizin simge isimlerini gazetecilik alanında yetiştirdiğine vurgu yapan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, bu nedenle Kastamonu basınının özel bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerindeki yerel gazetelerde reklamcılığın geliştirilmesi projesi sertifika töreni için Kastamonu’ya gelen BİK Genel Müdürü Karaca, programın akabinde Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni hizmet binasını ziyaret etti.

Burada Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ve KGC Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Karaca, cemiyet hizmet binasını gezdi. Burada oluşturulan Basın Müzesi’ndeki eski tarihli gazeteleri ve eserleri tek tek inceleyen Genel Müdür Karaca, daha sonra mesleki konulardaki düşüncelerini paylaştı.

“ÇOK MUTLU OLDUM”

Genel Müdür Karaca, ziyaretin sonunda hatıra defterini imzaladı. Karaca şu cümleleri kaleme aldı: “Pek muhterem Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Yöneticileri ve Üyeleri… Öncelikle böyle güzel bir cemiyet hizmet binasına sahip olmanızdan ötürü sizleri tebrik eder, bu binada başarılı, güzel işler yapmanızı temenni ederim. Kastamonu ilimiz tarihi boyunca yerel gazeteciliğin en güzel örneklerini yaşatmış, başta Kurtuluş Savaşımızın zor günlerinde Hüsnü Açıksöz gibi Kurtuluş Mücadelemizin simge isimlerini gazetecilik alanında yetiştirmiştir. Tek başına bu Kastamonu’yu özel bir konumda tutmaya yeter. Ancak ilerleyen yıllarda bu faaliyetin yaşatılması ve bugünlere gelinmiş olması Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak beni ziyadesiyle memnun ve bahtiyar etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Kastamonu gazetelerine aydınlık gelecek diliyorum.”

Haber Merkezi