Kastamonu Belediye Başkanlığından yalanlama!

Kastamonu Belediye Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde medyada yer alan "İsale Hattında Yaşanan Arıza Şehri Hasta Etti" başlıklı habere yalanlama yapıldı.

  • 7232
Kastamonu Belediye Başkanlığından yalanlama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; "3 Eylül Salı Günü şehrimizde yayın hayatını sürdürmekte olan yerel bir gazetede yer alan ve ulusal basına da servis edilen 'İsale Hattında Yaşanan Arıza Şehri Hasta Etti' başlıklı haber hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Resmi bir belgesi ve dayanağı olmadan yapılan bu haberin kurumumuza karşı yapılmış bilinçli bir karalama politikası olmaktan öteye gitmesi söz konusu dahi değildir. Habere konu olan Ilgaz İçme Suyu hattında meydana gelen arıza Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizin gece gündüz aralıksız çalışması ile çözüme kavuşturulmuştur. Zeminin 20 metre altında kalan isale hattı onarılarak içme suyu şehrimize tekrar sağlıklı bir şekilde verilmiştir.

Ayrıca Belediyemiz Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ilimiz şehir şebekesindeki suların kontrolü noktasında koordineli bir şekilde çalışmaktadır. Bu bağlamda şehrin muhtelif yerlerinde 29 adet izlenim noktası belirlenmiştir ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından hazırlanan 'Su Denetim Programı' doğrultusunda bu noktalardan her ay düzenli olarak su numuneleri alınmaktadır. Kontrol ve Denetim İzlemesi adı altında yapılan bu işlemler gerek İlimiz Halk Sağlığı Laboratuvarlarında gerekse Ankara Ulusal Halk Sağlığı Laboratuvarında su numunelerinin analizlerinin yapılması ile sonuçlanmaktadır. Ayrıca bu izlenim noktalarında, analiz için su numuneleri alınırken şehir şebekesindeki 'Bakiye Klor Ölçümleri’ de gerçekleştirilmekte ve şehir şebekesindeki klor durumu da gözlemlenmektedir. 2019 Yılı Su Denetim Programına göre 72 adet kontrol izlemesi ve 6 adet denetim izlemesi yapılması planlanmıştır.

Yukarıda anlatılanlardan bağımsız olarak ayrıca okulların açıldığı dönemlerde (Eylül-Şubat) okullardan, yine ecdat çeşmesi dediğimiz  (Hz. Pir Asa Suyu gibi) sulardan da yıl içerisinde su numuneleri alınarak analizleri Belediyemiz tarafından yaptırılmaktadır.

Yapılan tüm açıklamalar doğrultusunda Belediye Başkanlığımıza karşı kasıtlı ve karalayıcı bir kamuoyu oluşturma çabası içerisinde hazırlanan ve medyaya servis edilen söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını bir kere de halkımız ile paylaşmak istiyoruz. Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak halkımıza en iyi hizmeti sunmak için üzerimize düşen sorumlulukların bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belgesiz ve bilgisiz bir gazetecilik anlayışı ile hazırlanan bu haberin muhatapları ile ilgili olarak da Belediye Başkanlığımız tarafından gerekli yasal süreç başlatılacaktır" denildi.