Kastamonu Belediyesi, 185 Kişiyi İstihdam Etti

Kastamonu Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu Kastamonu İl Müdürlüğü'nün teklif çağrısına çıktığı Toplum Yararına Programı kapsamında hazırladıkları proje kapsamında 185 kişi, 8 ay süreliğine iş sahibi oldu.

  • 1007
Kastamonu Belediyesi, 185 Kişiyi İstihdam Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi’nin hazırladığı “Çevre Temizliği ve Kamusal Alt Yapı’nın Yenilenmesi” projesine 665 kişi başvurdu. Kastamonu Belediyesi’nde noter huzurunda yapılan kura çekimi ile 185 kişi belirlendi.

Çalışma ve İş Kurumu Kastamonu İl Müdürlüğü’nün gerekli incelemelerinin ardından kura sonucu çalışmaya hak kazananlar ile Kastamonu Belediyesi arasında taahhütname imzalanmasının ardından 19 Ekim Pazartesi günü kuradan çıkan şanslı vatandaşlar çalışmaya başlayacaklar.

İstihdam edilen işçiler, Kastamonu Belediyesi bünyesinde Fen İşleri Müdürlüğü, KASKİ Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlerinde çalıştırılacak.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, daha önceki yıllarda da Toplum Yararına Program kapsamında işçi aldıklarını ve bu sayede beleyenin iş yükünün hafiflediğini belirterek, alınan işçiler sayesinde çalışmaların daha da hızlandırıldığını kaydetti.

185 kişinin istihdam edilmesinde katkıları olan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğüne de teşekkür eden Babaş, 185 işsiz vatandaşın yaklaşan kış mevsimi öncesinde iş sahibi olduklarını belirtti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)