Kastamonu Belediyesi, Halk Oyunları Ekibi Kurdu

Kastamonu Belediye Spor Kulübü, halk oyunları alanında da bundan sonra faaliyetlerini sürdürecek.

  • 1040
Kastamonu Belediyesi, Halk Oyunları Ekibi Kurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu Belediye Spor Kulübü bünyesinde kurulan halk oyunları ekibi, Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde çalışmalarına başladı.

Çalışmaları izlemeye gelen Kastamonu Belediyesi Spor İşleri Müdürü Metehan Babaş, Kastamonu Belediyesi olarak spora ve amatör branşlara verdikleri desteğin, halk oyunları branşıyla daha da ileri seviyeye götüreceklerini belirterek, “Halk oyunları insanların duygularının bir yansımasıdır. Sevinçler, hüzünler, savaşlar bile müzikle birleşip hareketlere dönüşmüş ve bunun sonucunda halk oyunları ortaya çıkmıştır. Türk milleti olarak sevinci de hüznü de en üst seviyede yaşamayı seven bir millet olduğumuzu düşünürsek, halk oyunlarında bu kadar başarılı olmamızın açıklamasını yapmış oluruz” dedi.

Kastamonu Belediye Spor Kulübü bünyesinde oluşturulan halk oyunları branşında 26 kişilik bayan folklör takımı, 12 kişilik erkek Sepetçioğlu ekibinin hazır olduğunu ifade eden Metehan Babaş, “Bizim hedefimiz hem gençlerimizi yetiştirmek hem de Kastamonu ismini Belediyemizin verdiği destekle önce Türkiye’de sonra da dünyaya duyurmak olacaktır” şeklinde konuştu.

Kastamonu Belediyespor bünyesinde çalışan antrenörlerin haftanın belirli günlerinde halka yönelik ücretsiz kurslar vereceğini de hatırlatan Babaş, okullarda da spor alt yapısı için gerekli çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a verdiği destek ve sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür eden Spor İşleri Müdürü Metehan Babaş, halk oyunları branşında Kastamonu ismini en iyi şekilde duyuracaklarına inandığını sözlerine ekledi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)