Kastamonu Çalışma Grubu'nda görev değişimi

İstanbul'da faaliyet gösteren Kastamonu Çalışma Grubu'nun yeni başkanı Mehmet Yılmaz oldu.

  • 2882
Kastamonu Çalışma Grubu'nda görev değişimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevcut başkan Sadettin Çay’ın istifasıyla boşalan Kastamonu Çalışma Grubu başkanlığına başkan vekili Mehmet Yılmaz getirildi. Yeni başkan Mehmet Yılmaz Kastamonu Çalışma Grubu’nun kurucular kurulu üyesi ve eski başkanlarından olup, uzun yıllardır burs ve öğrenci faaliyetlerini yürütüyordu.

Yeni dönemde başkanlık görevini üstlenen Mehmet Yılmaz yaptığı açıklamada; "2000 yılında birkaç idealist arkadaşımızla mütevazi bir şekilde çıktığımız bu yolculukta, bugün Türkiye’nin her tarafında okuyan yaklaşık bin 500 üniversite öğrencimize burs verebilen bir konuma geldik. Bize güvenerek bu noktaya gelmemizi sağlayan başta hayırseverlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bizlerde bu güvene sahip çıkmak için daha çok çalışıp başta Kastamonu’muz olmak üzere ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Hayatta en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyleyen Mehmet Yılmaz; "İnsana yatırım; uzun vadeli ama kesin sonucu olan bir yatırımdır. Bir insan değişir dünya değişir sloganıyla geleceğimiz olan gençlerinin daha iyi ve nitelikli yetişebilmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Çalışma Grubu olarak öğrencilere sadece burs vermediklerini maddi manevi onların her zaman yanlarında olmaya gayret ettiklerini söyleyen Mehmet Yılmaz, bu zamana kadar hizmet eden tüm başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Mehmet Yılmaz kimdir?

1971 Kastamonu Taşköprü doğumlu olup ilk, orta ve lise tahsilini Taşköprü’de tamamlamıştır. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun olmuş, 1993-2010 yıllarında özel bir araştırma merkezinde çalışmıştır. 2010’dan itibaren İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde yönetici olarak görev yapmaktadır.

2003-2006 KAS-DER (Kastamonulular Dayanışma Derneği) genel merkez denetim kurulu üyeliği, 2005-2007 kurucusu olduğu Kastamonu Çalışma Grubu başkanlığı, 2001-2010 Üsküdar Kaymakamlığı Sivil Savunma Kurtarma ekip sorumlusu, 2009-2012 Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) yönetim kurulu üyeliği, 2015-2018 Üsküdar Kent Konseyi üyeliği, 2016-2020 Türk Kızılayı Avrasya Şubesi yönetim kurulu üyeliği, 2009-2021 Kastamonu Çalışma Grubu başkan yardımcılığı yapmıştır.

“Kastamonu Bibliyografyası”, “Eskişehir Bibliyografyası” ve “Katip Çelebi Bibliyografyası” olmak üzere üç kitabı, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Osmanlılar Ansiklopedisi”nde 30‘un üzerinde maddesinin yanında çeşitli gazete ve dergilerde de araştırma yazıları yayımlanmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan Mehmet Yılmaz, İngilizce ve Arapça bilmektedir.