Kastamonu CHP, Bıyıklı İle 'Yola Devam' Dedi

CHP Kastamonu İl Başkanlığı Olağan Kongresi'nde Muzaffer Bıyıklı oyların çoğunluğunu alarak yeniden İl Başkanlığı'na seçildi.

  • 893
Kastamonu CHP, Bıyıklı İle 'Yola Devam' Dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanlığı 35’inci olağan kongresi yapıldı. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın Divan Başkanlığını yaptığı olağan kongrede Mevcut Başkan Muzaffer Bıyıklı ile Hasan Baltacı’nın listeleri yarıştı. Heyecanlı bir yarışın ortaya çıktığı il kongresinde sürpriz yaşanmadı ve mevcut başkan Muzaffer Bıyıklı 183 delegenin 99’unun oyunu alarak yeninden başkanlığa seçildi. En yakın rakibi Hasan Baltacı ise 84 oy alırken 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Divan Başkanı Tacettin Bayır kongrede konuşma yapacak olan başkan adayların sırasını haksızlık olmaması için yazı tura ile belirledi. Buna göre ilk olarak kürsüye mevcut başkan Muzaffer Bıyıklı çıktı. Yazı tura sonrasında iki başkan adayının samimi görüntüsü salondakileri memnun etti. Oy sayımının sona ermesinin ardından yeniden başkanlığa seçilen Muzaffer Bıyıklı yaptığı konuşmada, Haziran ayında başlayan kongre sürecini Kastamonu açısından olumlu bir şekilde sona erdiğini kaydetti.

Bıyıklı, “Çok demokratik ve adil bir seçim olduğunu düşünüyorum. Bana gösterilen güvene layık olmaya çalışacağım. 2 yıllık görev sürecim boyunca partimiz için çalışacağım. Rakibim Hasan Baltacı içinde seçimlerin olumlu olduğunu düşünüyorum. Kendisine sağlanan desteğin gelecek açısından umut verici olarak değerlendiriyorum. Kongreye katılan bütün delegelerimize teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Muzaffer Bıyıklı'nın yeni yönetim listesi ise şu isimlerden oluştu: Muzaffer Ahmet Hamitoğlu, Bahar Karagözoğlu, Erol Namlı, Necla Yıldız, Nihat Bahçeci, Orhan Korkmaz, Ertuğrul Çarıkçıoğlu, Güler Köseoğlu, İbrahim Sinan Kaptı, Sadık Gürhen Gök, Mimar Seher Yılmaz, Selma Yıldırım, İhsan Fakı, İlhan Demir, İsmail Yanmış, Sibel Karakaş, Şahin Türkmenoğlu, Turhan Karaçam, Kıvanç Halıcı, Ümit Yaşar Yılmaz.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)