Kastamonu'da FETÖ sanığı ByLock kullandığını kabul etti

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan sanık, 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

  • 718
Kastamonu'da FETÖ sanığı ByLock kullandığını kabul etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan sanık, 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve "silahlı terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Ensar Ç. katıldı.

Ensar Ç, duruşmadaki savunmasında, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi.

ByLock kullandığını kabul eden Ensar Ç, "Bir süre sonra telefonumdan sildim. Sonra bu yapıdan kimseyle irtibatım olmadı. Ben bildiklerimi samimi bir dille anlattım. Cezalandırılmam yönündeki mütalaayı kabul etmiyorum. Takdir mahkemenin. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Ensar Ç'yi 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı.

Aynı mahkemede ByLock kullandığı ve "silahlı terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Müjde D. de duruşmaya geldi.

Müjde D, savunmasında, ByLock kullandığı yönündeki iddiaları reddederek, "Ben bu programı ne duydum, ne de kullandım. Böyle bir programdan haberim yok, ben de nasıl çıktı bilmiyorum. Bu konuda araştırılacak bir şey varsa araştırılsın." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.