Kastamonu'da son 10 yılda 471 kişi mantardan zehirlendi

Kastamonu'da son 10 yılda 471 kişi yedikleri mantarlar zehirlendi, 2 kişi de hayatını kaybetti.

  • 1980
Kastamonu'da son 10 yılda 471 kişi mantardan zehirlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da son 10 yılda 471 kişinin yedikleri mantarlardan zehirlenmesi ve 2 kişinin de hayatını kaybetmesi sonrası harekete geçen jandarma ekipleri, vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla sokak sokak gezerek broşür dağıttı.

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı tarafından mantar zehirlenmesinin önüne geçilmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Son 10 yılda Kastamonu’da 471 vatandaşın zehirlenmesine sebep olan mantarlar, 2 vatandaşın da ölümüne sebep oldu. Bunun üzerine harekete geçen Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu yıl benzeri olayların yaşanmaması için el broşürleri hazırlayarak halkı bilgilendirdi.

Çalışma hakkında Kastamonu İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada; "Zehirlenmelere hatta ölümle sonuçlanabilecek olaylara sebebiyet vermemek amacıyla ormanlardan cinsi bilinmeyen mantarlar toplanmamalı ve daha önce aynı yerden toplanmış olsa bile farklı bir cins olabileceği ve zehirleyebileceği unutulmamalıdır. Mantar zehirlenmelerinin organ kaybına sebep olabileceği ve ölümle sonuçlanabileceği bilinmelidir. Kastamonu Valiliğinin desteğiyle Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı olarak geliştirilen proje kapsamında hazırlanan ’mantar zehirlenmelerine karşı bilgilendirme broşürleri’ vatandaşlarımızın görebileceği yerlere asılmıştır" denildi.