Kastamonu'daki FETÖ davasında karar

Aralarında örgütün asker polis ve mühendislerden sorumlu imamlarının da olduğu iddia edilen 6 sanıktan 5'ine 6 yıl 3 aydan 10 yıl 6 aya kadar değişen hapis cezası verildi, biri ise beraat etti.

  • 827
Kastamonu'daki FETÖ davasında karar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 6 sanıktan 5'i 6 yıl 3 ay ila 10 yıl 6 aya kadar değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan M.U., K.O. ve B.Ç. ile tutuksuz sanıklar Ö.K., C.A. ve A.Y'nin yanı sıra avukatları katıldı.

Bazı tanıklar tarafından örgütün "askerlerden sorumlu imamı" olduğu iddia edilen K.O., hakkındaki tanık beyanlarını kabul etmedi.

Örgüte yakınlığı ile bilinen okulda çalıştığını kabul eden K.O., "Kastamonu'da, yüksek lisans yaptığım için kaldım. Çalışmam gerekiyordu. Buraya başvuruda bulundum ve kabul edildi. Bu yapıyla hiçbir ilişkim yoktur." dedi.

ByLock kullanmadığını savunan K.O. "Kod adı ve ByLock kullandığım iddia ediliyor. Bunların hiçbirini yapmadım ve kabul etmiyorum." ifadesini kullandı.

Örgütün "polislerin mahrem imamı" olduğu iddia edilen M.U. ile "mühendislerden sorumlu imam" olduğu iddia edilen B.Ç.'de haklarındaki iddiaları reddetti.

Cumhuriyet Savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, sanıklardan M.U., K.O., B.Ç., Ö.K. ve C.A.'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

K.O.'yu 10 yıl 6 ay, B.Ç. ve M.U.'yu 9 yıl, C.A ve Ö.K'yi de 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, A.Y'nin beraatına hükmetti.