Kastamonu'daki yatırımları değerlendirdi

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, AK Parti iktidarında Kastamonu'da gerçekleştirilen yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

  • 2110
Kastamonu'daki yatırımları değerlendirdi

2018 yılında başlayan eğitim yatırımları kapsamında yaklaşık 90 milyon liralık bir maliyetle 8 okul, bir spor salonu ve bir de rehberlik araştırma merkezi inşa ettiklerini söyleyen Başkan Güzel, ''2018 yılında, tüm Dünya, Türkiye'nin yükselişini engellemek için el birliği yaparken bizler ise tüm Türkiye'de olduğu gibi Kastamonu'da da geleceğimizi inşa etmek için kollarımızı sıvamıştık'' dedi.

Kastamonu Havalimanı'nın 54 yıl aradan sonra tekrar faaliyete geçmesi hakkında açıklama yapan Güzel, ''AK Parti'den önceki iktidarlar; Kastamonu Havalimanı'nın düğün salonu olarak kullanılmasına dert yanmazken; iktidarımız döneminde bir hayali gerçekleştirerek, bugün haftanın 7 günü sefer gerçekleştiren havalimanımızı Kastamonuluların hizmetine sunduk.''

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli hakkında açıklama yapan Güzel, ''139 yıllık hayali gerçekleştirerek; başta Ankara olmak üzere tüm Türkiye'yle Kastamonu'nun bağlantısını yeniden inşa ettik. Bugün, Kastamonu'ya yapılan yatırımları görmezden gelen CHP'nin hayalleri bile Ilgaz Dağı'nı geçemezken; bizler, Ilgaz Dağı'nı aşarak; yıllık 1 milyon 500 bin aracın geçtiği bir tüneli ilimize kazandırdık.''

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında da bilgi veren Güzel, ''AK Parti iktidarı olarak, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Kastamonu'da tarih yazdık ve Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi'ni hemşehrilerimizin hizmetine sunduk'' ifadelerine yer verdi.

''KASTAMONU'NUN GELECEĞİNİ İNŞA ETMEK İÇİN KOLLARI SIVADIK''

2018 yılının Mart ayında başlayan ve yaklaşık üç yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan 'Eğitim seferberliği' hakkında açıklamalarda bulunan Merkez İlçe Başkanı Güzel, ''2018 yılında, Tüm Dünya, Türkiye'nin yükselişini engellemek için el birliği yaparken bizler ise tüm Türkiye'de olduğu gibi Kastamonu'da da geleceğimi inşa etmek için kollar sıvamıştık. 2018 yılının Mart ayında başlayan projeler kapsamında geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha ferah, daha güvenli ve daha modern binalarda eğitim görmesi için sadece üç yıl içerisinde; yaklaşık 90 milyon lira bedelle 8 okul, bir spor salonu ve bir de rehberlik araştırma merkezini Kastamonu'muza kazandırdık'' dedi.

Güzel, eğitim yatırımlarını şöyle sıraladı;

''8 derslikli Behçet Necatigil Ortaokulu (3 milyon 361 bin TL); 12'şer derslikli Mehmet Akif Ersoy İlkokulu (2 milyon 978 bin TL), Atabey İmam Hatip Ortaokulu (5 milyon 967 bin TL), Darende Ortaokulu (5 milyon 235 bin TL); 20 derslikli Şehit Şerife Bacı Ortaokulu (14 milyon 647 bin TL); 24'er derslikli Mustafa Kaya Anadolu Lisesi (11 milyon 737 bin TL), 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi (10 milyon 474 bin TL); 32 derslikli Merkez Ortaokulu (13 milyon 243 bin TL), Mustafa Kaya Anadolu Lisesi Spor Salonu (8 milyon 962 bin TL) ve Rehberlik Araştırma Merkezi (13 milyon 363 bin TL) yatırımlarını gerçekleştirdik.''

Kastamonulu vatandaşların, bir asrı aşkın bir süredir Ankara'ya ulaşımdaki sıkıntılarını Ilgaz 15 Temmuz Tüneli'yle çözdüklerini hatırlatan Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, ''Özellikle kış aylarında sürücülerimizin yaşadığı sıkıntılar, Kastamonu'muza yatırım yapmak isteyen iş adamlarımızın kafalarındaki 'Ilgaz Dağı engelini' 2016 yılında açtığımız tünelle kırdık. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım beyefendinin tünelimizin açılışında da söylediği gibi '139 yıllık hayali' gerçekleştirerek, memleketimize başta Ankara olmak üzere Türkiye'nin kapılarını açtık.700 milyon lirayı aşan bir bedelle yapılan projeyle birlikte; Ilgaz Dağı'nın yaşattığı zorlukları tarihe karıştırdık. Yıllık, ekonomiye 50 milyon lira katkı sağlarken; her yıl yaklaşık 1 milyon 500 bin aracın ücretsiz olarak geçtiği bir tünel inşa ettik. 40 dakikayı aşan yolculuk süresini 5 dakikaya indirdik. Her şeyden önemlisi Ilgaz Dağ yolundaki kazaları önledik ve birçok vatandaşımızın güvenle seyahat etmesini sağladık. CHP'nin hayalleri bile Ilgaz'ın ötesine geçemezken; bizler Ilgaz Dağını aşarak bölgemizin en çok ihtiyacı olan projelerden birini gerçekleştirdik'' dedi.

''54 YIL SONRA, KASTAMONU'YA TEKRAR UÇAK İNDİRDİK''

1959 yılından bu yana yılan hikayesine dönen ve her iktidarın sırtını döndüğünü Kastamonu Havalimanı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, ''Bizler, 6 Temmuz 2013 yılında; tam 54 yıl sonra Kastamonu'ya tekrar uçak indirdik. Yaklaşık 110 milyon liralık ek yatırımla yarım asrı geçen süre sonrasında birileri 'olmaz bu iş' diye demeçler verirken; Kastamonulu vatandaşlar ise bindikleri uçaktan Kastamonu'yu seyrediyordu. Aradan geçen 8 yılda; uçak seferlerimiz devam ediyor. 2021 yılı Kasım ayı itibariyle de haftada 7 güne çıkan uçak seferleri; gerek ticaret gerekse de kültürel gezilerde Kastamonu-İstanbul arasındaki ulaşımı kolaylaştırıyor'' dedi.

''HASTANEMİZDE 133 UZMAN HEKİM GÖREV YAPIYOR''

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Güzel, ''Eski devlet hastanemizin durumu ortadayken; bugün ise günde 6 bini aşkın hastaya şifa olan Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanemiz ve Kastamonu Üniversitesi kadrolarında toplam; 9 Acil Tıp, 1 Aile Hekimliği, 8 Anesteziyoloji ve Reanimasyon, 3 Beyin Cerrahisi, 1 Çocuk Cerrahisi, 7 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, 1 Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, 3 Deri ve Zührevi Hastalıkları, 1 Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, 1 Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, 1 Fizyoloji, 1 Gastroenteroloji, 5 Genel Cerrahi, 1 Göğüs Cerrahisi, 4 Göğüs Hastalıkları, 4 Göz Hastalıkları, 1 Hematoloji, 1 Histoloji ve Embriyoloji, 8 İç Hastalıkları, 5 Kadın Hastalıkları ve Doğum, 4 Kalp ve Damar Cerrahisi, 8 Kardiyoloji, 6 Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, 2 Nefroloji, 4 Nöroloji, 1 Nükleer Tıp, 5 Ortopedi ve Travmatoloji, 1 Patoloji, 1 Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, 4 Radyoloji, 1 Romatoloji, 4 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, 2 Tıbbi Anatomi, 3 Tıbbi Biyokimya, 1 Tıbbi Biyoloji, 2 Tıbbi Farmakoloji, 6 Tıbbi Mikrobiyoloji, 1 Tıbbi Onkoloji, 1 Tıbbi Patoloji, 4 Üroloji, 1  Yoğun Bakım olmak üzere 41 branşta, 88’i Klinisyen olmak üzere toplam 133 Uzman Hekim görev yapmaktadır'' dedi.

''İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK''

Son dönemlerde birçok 'ilk'i gerçekleştiren Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hem Kastamonu'ya hem de bölgeye hizmet ettiğini kaydeden Başkan Güzel, şöyle devam etti; ''2021 yılında Kastamonu tarihinde ilk defa Romatoloji ve Hematoloji uzmanımız hasta kabulüne başladı. Retina Polikliniği açılarak daha önce ilimizde sunulmayan özellikli bir sağlık hizmeti Kastamonulularla buluşturuldu. Nükleer Tıp Uzmanı atanmasıyla Sintigrafi Hizmetleri yeniden sunulmaya başladı'' dedi.

''GÜNLÜK ORTALAMA BİN 200 MHRS RANDEVUSU TANIMLANIYOR''

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde günlük ortalama 350-400 arası hastanın tedavi gördüğünü sözlerine ekleyen Başkan Güzel, ''Yataklı tedavi hizmeti yanında Acil ve Kovid hastaları dahil olmak üzere günlük ortalama 4 bin hasta ayaktan muayene ediliyor. Acil ve Kovid dışı polikliniklerde ise günlük ortalama 2 bin 750 hasta muayene ediliyor. Bu hizmetlerin yanı sıra poliklinik hizmeti veren klinisyen hekimleri; günlük 35 ila 37 arasında randevu alıyor. Günlük ortalama bin 200 MHRS randevusu tanımlanıyor'' dedi.

Güzel, sözlerini şöyle sonlandırdı;

''Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünce 2023 hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerlerken; tüm Türkiye'de olduğu gibi Kastamonu'muzda da birçok alanda halkımızın layık olduğu hizmeti sunmak için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz ve var gücümüzle çalışacağız. Muhalefet, kelime türeterek kendini yorarken; bizler ise proje üreterek memleketimize katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu yatırımların Kastamonu'muza kazandırılmasında rol oynayan parti büyüklerimiz, siyasetçilerimize ve bizlere her seçimde teveccüh gösteren Kastamonu halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.''