Kastamonu Futbolu Emin Ellerde

İlimizin yetenekli kramponları Kastamonu futbolu için becerilerini geliştiriyor.

  • 523
Kastamonu Futbolu Emin Ellerde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu ve Türk futboluna yeni yetenekler kazandırarak ilimiz futbolunun geleceğine emin adımlarla yürümesi amacı ile geçtiğimiz aylarda Kastamonuspor 1966 bünyesinde startı verilen alt yapı çalışmaları, U11 – U12 – U13 – U14 – U15 – U16 liglerinde 81 sporcu ile mücadeleler devam ediyor. Kastamonu genelinde yapılan taramalar ve çalışmalar sonucunda seçilen sporcular ile farklı yaş gruplarında futbolun teknik, beceri ve koordinasyon ağırlıklı eğitimler ile devam eden altyapıda, ilimizin yetenekli kramponları Kastamonu futbolu için becerilerini geliştiriyor.

GELECEK YILLAR İÇİN UMUT IŞIĞI YAKTIK
Kastamonuspor 1966 Kulüp Başkanı Mahir Altıkulaç yaptığı değerlendirmede henüz ilk sene olmasına rağmen yoğun bir ilgi ile farklı yaş grubu liglerine damga vurduklarını ifade etti. Takımların gelecek yıllar için umut ışığı yaktığını belirten Altıkulaç “Kastamonu Belediyesi destekleri ile de önümüzdeki yıllarda akademi ligleri ve gelişmiş alt yapısı olan kulüpler dahil Kastamonu futbolundan bahsetmesi planlanan proje ile ilimizin futbol sesi daha fazla duyurulacak” şeklinde konuştu.

ALT YAPIDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Spora verdiği destek ile gönülleri fetheden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, alt yapıda da sağlam adımı attı. Düğmeye basılan alt yapıda gelinen noktada Kastamonu futbolunun iyi yerlere gittiğini ifade eden Babaş “Kastamonu futbolunu altyapısını hep bir elden destek olarak büyük yerlere getireceğiz. A takımında yakaladığımız başarıyı, önümüzdeki yıllarda ilimiz yetenekleri ile devam ettirmek istiyoruz. Bunun adına yaptığımız altyapı çalışmasına desteklerimiz devam edecek. Altyapı teknik kadromuz ile genç yeteneklerin Kastamonu futbolunu hak ettiği yere getireceğine inanıyorum. Yetenekli futbolcular ile ilimiz sporunda başarılara imza atacağına inandığımız takımlarımıza desteğimiz devam edecektir” dedi.

ZİRVEYE OYNAYACAK TAKIMLAR KURDUK
Kastamonuspor 1966 Altyapı Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Aydın Çağlar, çalışmalar hakkında verdiği bilgilerde geleceğin Kastamonu futbolu için emin adımlar attıklarını belirtti. Kastamonuspor 1966 Spor Kulübü yönetimi ve Kastamonu Belediyesi desteği ile U11 – U12 – U13 – U14 – U15 yaş gruplarında 80 sporcu ile çalışmalarına son sürat devam ettiklerini dile getiren Çağlar “Kastamonuspor altyapısı aynı zamanda U16 liginde de başarı ile müsabakalarını tamamladı. Bu hafta başlayacak olan U13 ve U15 liglerinde takımlar hazırlıklarını tamamlamış durumda. U13 - U14 - U15 yaş gruplarında zirveye oynayacak olan kadrolar oluşturulmuştur. U11-U12 takımlarımız ise bahar aylarında gerçekleştirilecek olan 11-12 yaş futbol şenlikleri için çalışmalarına devam etmektedir. Kastamonuspor 1966 A Takımı teknik kadro ve yönetimi ile diyalog halinde çalışmalarımız devam etmektedir ve son bulan U14 liginde statü gereği Tosyaspor ile tek maç eleme usulü ile önümüzde ki hafta bir şampiyonluk maçı gerçekleştirilecek. Kastamonuspor 1966 altyapı ekibi olarak asıl amacımız; şampiyon olmaktan önce, tüm kulüplerimizin de desteğiyle akademi liglerine katılım için ön hazırlıkları tamamlayarak iyi ekipler oluşturmaktır. Bu arada yapacağımız çalışmalar geleceğin Kastamonu Sporuna ve Türk Futboluna yeni yetenekler kazandırmaktır. Bu süreçte günü birlik başarılardan öte sistemli ve düzenli çalışmalarla iyi insan, iyi sporcu yetiştirerek Kastamonu Futbolunu ve Sporcularını hak ettikleri yere taşımak istiyoruz. Altyapının oluşumunda ve devam eden çalışmalarda bizlere destek veren başta Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş, Kastamonuspor 1966 Kulüp Başkanımız Mahir Altıkulaç ve yönetimine, Belediye Spor İşleri Müdürümüz Metehan Babaş ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

(KG)