Kastamonu, IAAF Çocuk Atletizmi Projesi semineri'ne ev sahipliği yaptı

Türkiye'nin her yerinde 3-12 yaş grubunda bulunan çocuklara ulaşma hedefiyle yola çıkan IAAF Çocuk Atletizmi Proje'nin son durağı Kastamonu oldu.

  • 884
Kastamonu, IAAF Çocuk Atletizmi Projesi semineri'ne ev sahipliği yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü (BESYO) öğrencilerinin isteği doğrultusunda gerçekleşen seminer 11-12 Mayıs tarihlerinde Kastamonu Üniversitesi BESYO dersliğinde yapıldı.

Çocuk Atletizmi Kastamonu seminerine 46 kursiyer katıldı. Seminerde kursiyerlere teori ve uygulama dersleri verilirken, uygulamada Candaroğulları İlkokulu’ndan 137 öğrenci yer aldı ve eğlenceli atletizme tanıştı.

Seminerin açılışını IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz yaptı. Ayaz, projenin hızla ilerlediğini belirtirken; “Arkamızda çok büyük bir güç var. Sayan Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve yönetimi projenin bir milyon çocuğa ulaşması konusunda bize her türlü desteği sağlıyor. Sizlerde bu projenin bir parçası olduğunuzda hedeflere yürümemiz daha kolay olacak” dedi.

Seminerin ilk bölümünde, “Y” nesli ve Çocuk Atletizmine Giriş, Antrenmana Geçişte Fizyolojik Uyum, Çocuk Atletizmi Programı dersleri IAAF Çocuk Atletizmi Grubu üyeleri Adnan Yahşi ve Nilüfer Bircan tarafından verildi.

Seminerde uygulamalı dersler yanında IAAF Çocuk Atletizmi Projesi Türkiye Koordinatörlüğü’nün projeye eklediği dersler de kursiyerlere aktarıldı. Bu bağlamda, Sporda motivasyonun önemi,“Sporda Çocuklara Psikolojik Yaklaşım” başlığıyla Prof. Dr. Perican Bayar Koruç tarafından bir sunumla anlatıldı. Madde Bağımlılığı konusunda dikkat çekmek üzere programda yer alan “Madde Bağımlılığı ve Çocuklar” dersi ise Dr. Cengiz Aybirdi tarafından verildi.

Sporda ve toplum yaşamında dürüstlük ve centilmenliğin içinde yer aldığı “Fair-Play” konusunu ise IAAF Çocuk Atletizmi Eğitim Grubu üyesi Öğretim Görevlisi Haldun Domaç tarafından kursiyerlere iletildi.

Gelecek nesillerin sağlıklı ve bilinçli oluşması adına gerçekleşen bu organizasyonda, “Eskimeyen Değerler” de unutulmadı. “Geçmişine Değer Vermeyenler, Geleceğine Yön Veremezler” sloganı doğrultusunda, Türk Atletizminin değerleri kursiyerlere tanıtıldı.

Kastamonu’da Rıfat Ilgaz sürprizi

Kastamonu’da gerçekleşen “Eskimeyen Değerler” töreninde kursiyerleri bekleyen bir sürpriz vardı. Yazdığı romanlar ile Türk Toplumunun gönlünde taht kuran özellikle çocuk ve sporu eserlerinin arasına serpiştirmeyi unutmayan, “Hababam Sınıfı” gibi ölümsüz bir eseri bizlere armağan eden Kastamonulu yazar Rıfat Ilgaz da “Eskimeyen Değerler” töreninde unutulmadı.

IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz, projede “Eskimeyen Değerler” olarak hep yaşayan isimleri çağırıp ödüllendirdikleri ve onları yeni kuşaklarla buluşturduklarını ancak burada bir değişiklik yaparak, aramızda eserleriyle yaşayan Kastamonulu Rıfat Ilgaz’ı da tanıtmak istedikleri vurguladı. Ilgaz’ın efsane filminden bir görüntü eşliğinde kısa özgeçmişi kursiyerlere tanıtıldı.

Halk Eğitim’de ders verebilecekler

Kastamonu’da “Eskimeyen Değerler” olarak şu isimler ödül aldı; İsmail Akçay, Artun Talay, Prof. Dr. Perican Bayar ve Serap Özeren.

Eskimeyen Değerlere ödülleri; Kastamonu BESYO Müdürü Bilgehan Baydil, Niüfer Bircan, BESYO Spor Yöneticiliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Murat Turgut, Nezir Önal, Haldun Domaç, Adnan Yahşi, Nafiz Keke ve Fatma Şahinoğlu tarafından verildi.

Tören sonunda IAAF Çocuk Atletizmi Projesi Koordinatörü Necdet Ayaz, eğitimi talep eden Kastamonu BESYO öğrencilerinden Büşra Şenol ile BESYO’nun tüm olanakları seferber eden Müdür Doç. Dr. Bilgehan Baydil, Yrd. Doç. Dr. Murat Turgut Kastamonu Bölge antrenörü Serap Özeren ve Öğretim Görevlisi Hüsnü Şinoforoğlu’na Atletizm Federasyonu adına teşekkür etti. Necdet Ayaz, Prof. Dr. Perican Bayar, Haldun Domaç ve Şule Aktar teşekkür belgelerini verdi.

Törenin ardından sertifikalarını alan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol gereğince Halk Eğitim Merkezlerinde istihdam edilme fırsatını da yakalamış oldu. IAAF Çocuk Atletizmi seminerlerinin onuncusu Erzincan’da 26-27 Mayıs’ta gerçekleşecek.