Kastamonu Judo Takımı 3. Oldu

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo İl Temsilciliği 2015-2016 yılı faaliyet programında yer alan Türk Devletleri Judo Olimpiyatları Türk Dil Kupası Judo Şampiyonası sona erdi. 

  • 1389
Kastamonu Judo Takımı 3. Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karaman’ın ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Dil Kupası Judo Şampiyonası minikler, yıldızlar ve ümitler (bay-bayan) kategorilerinde Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yaklaşık 650 sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

Yunus Emre Spor Salonu’nda iki gün boyunca devam eden ve katılımın yoğun olduğu müsabakalarda sporcuların sıkletlerinde verdiği mücadeleyi çok sayıda sporsever tribünlerden yakından takip etti. Renkli görüntülerin yaşandığı müsabakalarda genel sıralama ise şöyle oluştu: Minik erkekler kategorisinde birinci Konya, ikinci Rize, üçüncü Ankara ve Aksaray, minik kızlar kategorisinde birinci Aksaray, ikinci Konya, üçüncü Bartın ve Rize, yıldız ve ümit erkekler kategorisinde birinci Konya, ikinci Ankara, üçüncü Karaman ve Mersin, yıldız ve ümit bayanlar kategorisinde ise Ankara birinci, Karaman ikinci, Konya ve Kastamonu üçüncü olan takımlar oldu. Şampiyona sonrası dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, antrenör ve hakemler tarafından verildi.

Katılımın yoğun olduğu güzel bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yaptıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Türk Dil Kupası Judo Şampiyonasını ilimize yakışır bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sporcularımız özellikle böyle spor organizasyonlarında kendilerini daha iyi görme fırsatı buluyor ve katılacakları ulusal ve uluslararası şampiyonalarda eksiklerini görerek hazırlanma fırsatı buluyor. İlimiz sporcularının da yer aldığı şampiyonada öncelikle tüm sporcularımızı centilmence mücadelelerinden dolayı tebrik etmek istiyorum. Judo branşında ülkemize madalyalar kazandıracak sporcularımızın yetişmesinde emek harcayan antrenörlerimize ve azimle çalışan sporcularımıza tekrar teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.