Kastamonu'lu Askerin Baba Ocağında Acı Bekleyiş

Şanlıurfa'nın Ceyanpınar ilçesi Suriye sınırında meydana gelen olayda şehit olan Kastamonu'lu Kadir Yıldız'ın Karamürsel'deki baba evinde acılı bekleyiş sürüyor.

  • 1801
Kastamonu'lu Askerin Baba Ocağında Acı Bekleyiş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ŞEHİT ONBAŞI KADİR YILDIZ’IN BABA OCAĞINDA ACI BEKLEYİŞ

(İHA) - Şanlıurfa’nın Ceyanpınar ilçesi Suriye sınırında meydana gelen olayda şehit olan 3 askerden biri olan Kadir Yıldız’ın Kocaeli’nin Karamürsel ilçesindeki baba evinde acılı bekleyiş sürüyor.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine 15 kilometre mesafede bulunan Gökçayır Mahallesi’nde sınırda nöbet tutan bir askerin cinnet geçirerek açtığı ateş sonucu şehit düşen 21 yaşındaki onbaşı Kadir Yıldız’ın baba ocağında acılı bekleyiş sürüyor. Acı haberi alan ve tansiyon hastası olan baba Mustafa Yıldız, baygınlık geçirince sağlık ekipleri tarafından Karamürsel Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Anne Naciye Yıldız da evde doktor kontrolüne alındı. Acı haberi alan Yıldız ailesinin yakınları da eve gelerek taziyelerde bulundu.

Aslen Kastamonulu olduğu öğrenilen şehit onbaşı Kadir Yıldız’ın bekar olduğu ve ağabeyleri ile birlikte Karamürsel’de mermercilik ve doğramacılık yaptığı belirtildi. Yıldız’ın vatani görevini bitirmesine 4 ay kaldığı ve yaklaşık 10 gün sonra da izine gelmeyi planladığı öğrenildi. Onbaşı Kadir Yıldız'ın cenazesi, Şanlıurfa'da yapılacak törenden sonra baba ocağı olan Karamürsel'e getirilerek burada toprağa verilecek.