Kastamonu'nun beklenti ve taleplerini Bakan Varank'a iletti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı ziyaret etti.

  • 7567
Kastamonu'nun beklenti ve taleplerini Bakan Varank'a iletti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 16 Kasım’da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirilen 2021 yılı bütçesi görüşmelerinde Kastamonu’nun beklenti ve taleplerini Bakan Varank’a ileten Milletvekili Baltacı, bununla yetinmedi ve Bakan Varank’a bu taleplerin önemini bakanlığa düzenlediği ziyarette bir kez daha aktardı.

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede Kastamonu’nun teşvik bölgesinin değiştirilmesinin gerektiğini yeniden dile getiren Milletvekili Hasan Baltacı, Batı Karadeniz Projesi (BAKAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın kurulmasının önemi hakkında görüşlerini tekrar Bakan Varank’la paylaştı.

Milletvekili Hasan Baltacı ayrıca ahşap kapı üretiminde önemli bir merkez olan Tosya için KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesinin de zor günlerden geçen Tosya’da ki ahşap kapı üreticileri için çok büyük bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Kastamonu’daki organize sanayi bölgelerinin de gündeme geldiği görüşme sonunda Milletvekili Baltacı, Varank’ı Kastamonu’ya yeniden davet etti.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede şunları söyledi;

“Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’la yaptığımız görüşme Kastamonu adına olumlu geçti. Öncelikle Kastamonu’nun teşvik bölgesinin değiştirilmesi gerektiğini Plan Bütçe Komisyonu’nda sayın bakanımıza aktarmıştık. Ziyaretimizde de Kastamonu’nun bu haklı talebini kendisiyle bir kez daha paylaştım. Bilindiği gibi Kastamonu 4.Teşvik Bölgesi’nde yer alıyor. Hemen hemen her konuda Kastamonu ile benzerlik gösteren ve değerlendirilen TR82 Bölgemizin diğer iki ili Sinop ve Çankırı ise 5.Teşvik Bölgesi’nde bulunuyor. Hal böyleyken yatırımcı tercihini daha çok destek alabileceği bu bölgelere kaydırıyor. Son bir kararla bazı ilçelerimiz 5.Teşvik Bölgesi’ne alındı, bu Kastamonu adına sevindirici bir gelişme oldu ancak Kastamonu’da sanayi yatırımlarının önünü açmak, yeni istihdam olanakları yaratmak istiyorsak Merkez, Tosya, Taşköprü, Seydiler ve Devrekâni gibi OSB’leri olan ilçelerinde 5.Teşvik Bölgesi’ne alınması önem taşıyor. Bu konuyu da sayın bakanımızla görüştük. Yine sadece Kastamonu değil, bölgeye katkı sunacağına inandığımız BAKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı kurulması yönündeki önerimizi sayın bakana bir kez daha hatırlattık, destek istedik. Kastamonu’da yoksulluk ve işsizliğin her geçen gün büyüdüğünü, ilimizin en azından DOKAP’a dahil edilmesinin de önemli bir adım olabileceğini kendisine ilettik. Mobilyada olduğu gibi ahşap kapı üretiminde de KDV’nin düşülmesi gerektiğini Bakan Varank’a aktardık. Ahşap kapı üretiminde önemli bir merkez olan Tosya için bu konunun önemli olduğunu, zor günlerden geçen Tosya sanayisinin bu yönde bir karar çıkması halinde rahat bir nefes alacağını sayın bakanımızla paylaştık. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a Kastamonu’nun taleplerine olan duyarlılığından ötürü tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.”