'Kastamonu'nun değerleri çöp kutuları üzerinde sergilenemez'

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Kastamonu'nun yönetilememekte, savrulmakta olduğunu dile getirdi.

  • 3122
'Kastamonu'nun değerleri çöp kutuları üzerinde sergilenemez'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin açıklamasında; "Türkiye gibi ne yazık ki Kastamonu’da yönetilememekte, savrulmaktadır. 31 Mart Yerel Seçimlerinden bu yana vatandaşımıza hizmette vasatı aşamayan, son birkaç aylık süreçte ise temizlik, su ve karla mücadele gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin aksamasının önüne geçemeyerek vatandaşımızın mağdur olmasına yol açan Kastamonu Belediyesi, şehir merkezindeki çöp kovalarını yenilemeye dönük başlattığı basit bir çalışmanın bile altında kalmıştır.

Şehrin billboardlarında yayınladıkları afişlerle Kastamonu’nun Milli Mücadele kahramanlarını tanımadıklarını ilan edenler, bugün şehrimizin ortak değerlerine karşı hassasiyetlerinin sözde olduğunu göstermişlerdir.

Şehrimize logo belirlenirken dikkate alınmayan Şehit Şerife Bacı ve Nasrullah Camisi’nin görsellerinin çöp kutuları üzerinde sergilenmesi ancak ve ancak akıl tutulması olarak açıklanabilir. Kim olursa olsun Kastamonu’nun ortak değerini çöpe atamaz, buna müsaade edilemez. Kastamonuluları yaralayan böylesi bir hata, her fırsatta yerli ve milli olmakla övünen anlayışın yönettiği Kastamonu Belediyesi’nin vizyonsuzluğunu bir kez daha tescillemiştir. 'Kimsenin aklına ihtiyacım yok' diyerek bu şehri yönetmeye çalışanların geldiği nokta bu kadim şehir ve tüm Kastamonulular adına üzüntü vericidir.

Bu süreçteki tek sevindirici gelişme tepkimiz üzerine Kastamonu Belediyesi’nin çöp kovalarının kaldırılması yönünde karar aldığını gayri resmi olarak duyurmasıdır.

Sorumluluklarını yerine getirmediklerinde ve her başarısız olduklarında Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırarak gündem değiştirip kendilerini kurtarmaya çalışanlar bunun için harcadıkları mesaiyi şehrimize hizmete ayırmalıdır. Çünkü bu şehir böyle değil daha iyi yönetilmeyi hak etmektedir."