'Kastamonu'nun demir yolu talebini ilettik'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu'nun yıllardır gerçekleşmesini beklediği demir yolu hayalinin peşini bırakmıyor.

  • 2582
'Kastamonu'nun demir yolu talebini ilettik'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi de olan Milletvekili Baltacı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ankara’da komisyon olarak gerçekleştirdikleri istişare toplantısında Kastamonu’nun demir yolu talebini ayrıca köylerdeki internet sorununu Bakan Karaismailoğlu ile bizzat paylaştı.

Toplantı sonrası kısa bir değerlendirme yapan Milletvekili Hasan Baltacı; “Bilindiği gibi Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Kastamonu, 100’er kilometre uzağındaki Karabük ve Çankırı’da demir yolu ağı olmasına rağmen bu ulaşım modelinden yararlanamıyor. Gerek Karabük, gerekse Çankırı üzerinden Kastamonu’nun demir yolu ağına bağlanması şehrin sosyo-ekonomik kalkınmasında çok önemli rol oynayacak. Kastamonu ilinin demir yolu ağına bağlanması halinde bakır ve mermer gibi yeraltı zenginlikleri ayrıca sarımsak, siyez, kestane ve pirinç gibi bölgeye ait tarım ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarlara ulaştırılması hem kolay hem de ucuz olacak. Yine demir yolu bölgede orta ve küçük ölçekli sanayi ile turizmin gelişmesine büyük katkı sunacak. Bir önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a da Kastamonu’nun demir yolu talebini iletmiştik, Sayın Karaismailoğlu’na da bu talebimizi ilettik. Ayrıca çok sayıda köyümüzde hatta ilçelerimizdeki bazı mahallelerde internet yok. Bu konuyu da Bakan Karaismailoğlu’na aktardım. Sayın bakan değerlendireceklerini söyledi. Her fırsatta Kastamonu’nun sorunlarını dile getirmeye, çözümü için çaba gösteremeye gayret edeceğiz. Bu memleketin her köyünde interneti olsun istiyoruz, Karabük’e Çankırı’ya demir yolu gelebiliyorsa Kastamonu’ya da getirmek çok zor olmaz diye düşünüyoruz. Bu noktada atılacak her adımında destekçisi olacağımızın bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.