Kastamonu OBM'nin AB Projesi Sona Erdi

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan 'Sürdürülebilir Orman Yönetimi İçin Mesleki Eğitim Modüllerinin Geliştirilmesi' projesi sone erdi.

  • 402
Kastamonu OBM'nin AB Projesi Sona Erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AB Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı 2013 Yılı Leonardo da Vinci Yenilik Transferi kapsamında kabul edilen “Sürdürülebilir Orman Yönetiminin Uygulaması İçin Mesleki Eğitim Modüllerinin Geliştirilmesi” isimli proje sona erdi. 288 bin avro bütçeli projenin, 216 bin avrosu AB tarafından hibe olarak karşılandı. Projenin kapanış toplantısı ise, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, “2 yıldır sürdürdüğümüz sürdürülebilir orman yönetimin uygulanması için mesleki eğitim modüllerinin geliştirilmesi konulu Avrupa projemizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Projenin çıktılarının ülkemize mesleğimize meslektaşlarımıza yarar getirmesini diliyorum” dedi.

2 yıldır sürdürdükleri sürdürülebilir orman yönetimin uygulanması için mesleki eğitim modüllerinin geliştirilmesi konulu Avrupa projesinin sonuna geldiklerini hatırlatan Dinçer, “Bölge müdürlüğümüz açısından bir ilki teşkil eden projeye katılan herkese ve ilgili kurumlara teşekkür ediyorum. Projenin çıktılarının ülkemize mesleğimize meslektaşlarımıza yarar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Slovenya Orman Yüksek Koordinatörü Andrej Breznıkar ise “Böyle bir projenin parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Slovenya orman genel müdürlüğü Slovenya’nın ormanlarından sorumlu otoritesidir. Aynı Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünün olduğu gibidir. Proje kapsamındaki çıktılar sadece sizin değil Slovenya’nın da büyük bir ihtiyacıdır” şeklinde konuştu.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü liderliğinde yürütülen projede, Bulgaristan Orman Üniversitesi ve Slovenya Orman Servisi çekirdek partner olarak yer alırken, Kastamonu Orman Fakültesi, İspanya-Katalonya Orman Bilimleri Merkezi, Polonya Collegium Balticum Koleji, Taşköprü Tarım, Hayvancılık, Balıkçılık ve Kültürel Değerlerin Korunması Derneği ile BPM Danışmanlık Hizmetleri de diğer proje ortakları olarak yer aldı. İki yıl süren projenin koordinatörlüğünü Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Adem Genç ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü İsmail Çetin yürüttü.

Toplantının sonunda, projeye destek verenlere çeşitli hediyeler ile plaket takdim edildi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)