Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünde tören

Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Erdem Kaplan, "Orman işletmeciliği ile ilgili sorunların çözümü üç sac ayağının birbiri ile doğru iletişimle olur." dedi.

  • 491
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünde tören
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Erdem Kaplan, "Orman işletmeciliği ile ilgili sorunların çözümü üç sac ayağının birbiri ile doğru iletişimle olur." dedi.

Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği ile Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliğince yürütülen "Ormancılık Sektöründe Ulusal Yeterliliklere Dayalı Belgelendirmenin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında "Orman Üretim İşçisi Belgesi" almaya hak kazanan 54 kişiye Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Törene katılan Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Erdem Kaplan, burada yaptığı konuşmada, orman işçiliğinin zor ve meşakkatli olduğunu kaydetti.

Orman işçiliğinin tehlikeli işler sınıfında yer aldığını belirten Kaplan, "Son çıkan Bakanlar Kurulu kararıyla 48 mesleğe ilave olarak 52 meslek daha tehlikeli meslekler statüsüne girdi. Orman işçiliği de bunlardan biridir." dedi.

Tehlikeli mesleklerle ilgili eğitim yapıldığını vurgulayan Kaplan, "Mesleki Yeterlilik Kurumu bu belgelendirmeyi kendisi yapmıyor. Belgelendirmeyle ilgili yeterliliği olan meslek kuruluşlarına yetki veriyor. Bizlerde bu konuda eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimler çok önemli ve devam edecek." diye konuştu.

Orman İşletmeciliğinin üç sac ayağının olduğunu dile getiren Kaplan, şöyle devam etti:

"Orman işletmeciliği üç sac ayağından oluşuyor. İlki, ülkemizdeki ormanları devlet adına işleten Orman Genel Müdürlüğü. İkincisi, buradaki ormancılık faaliyetlerini emeğiyle gerçekleştiren, orman köylüleri. Üçüncüsü de bizim ürettiğimiz emvalleri alarak onları ekonomiye kazandıran sanayi sektörüdür. Üç sac ayağının biri olmadığında diğeri anlamsız kalır. Orman işletmeciliği ile ilgili sorunların çözümü üç sac ayağının birbiri ile doğru iletişimle olur. Çözüm önerileri ararken bir taraftan devlet güvencesi altında orman işletmeciliği yapmak durumundayız."

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hayati Özgür de törende ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yapılan konuşmaların ardından 54 işçiye sertifikaları dağıtıldı.