Kastamonu Sarıkamış Şehitleri için yürüdü

Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri 102. yılında anmak üzere 07 Ocak 2017 Pazar günü Kastamonu halkı 7'den 70'e, Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi.

  • 1292
Kastamonu Sarıkamış Şehitleri için yürüdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan, “Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak” sloganıyla düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne, Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Baro Başkanı Mehmet Çiftçi, 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Alb. Ergün Cebeci, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdoğan Akbıyık, Siyasi Parti İl Temsilcileri, Şehit Aileleri ve Gaziler, Kurum amirleri ile ellerinde bayraklarla çocuğu, kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla binlerce Kastamonulu halkı katılarak, Sarıkamış’ta şehit düşen binlerce vatan evladını unutmadıklarını düzenlenen bu yürüyüşle  bir kez daha hatırlattılar.

22 Aralık 1914 – 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştü. İslam aleminin ümidi, olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer yoktu. Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti. İşte bu kahramanlarımızı anma törenleri artık Türkiye’nin 81 ilinde binlerce vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Tekbirler getirilerek başlayan iki km. yürüyüş, bir saatte varılan memleketimizin tarihi simgesi Kastamonu Kalesinde son buldu. Burada düzenlenen törende, aziz şehitlerimizin ruhları için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması sonrasında, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar edildi.

Sarıkamış'ta vatan toprakları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin, üstün bir cesaret örneği sergileyerek yazdıkları kahramanlık destanı bizlere  gurur veren bir ders olarak hafızalarımızda yer aldığını kaydeden Vali Yıldırım; " Vatan sevdasıyla ölümü hiçe sayan bu kahramanlar, nesiller boyu saygı ve minnet duygularıyla hatırlanmaya devam edecektir. Bu anma günü münasebetiyle vatan, millet ve bayrak sevgisiyle cepheden cepheye koşan ve bu uğurda hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin değerli aile ve yakınlarına minnet ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Anma programı bitiminde katılımcılara sıcak çorba ikramında bulunuldu.

Kastamon Valiliği