'Kastamonu tüm imkanlarına rağmen köşede unutulmuştur'

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis "Kastamonu tanıtım platformu kurulmalı ve insiyatif grubu oluşturulmalıdır" dedi.

  • 1078
'Kastamonu tüm imkanlarına rağmen köşede unutulmuştur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Başkan Yardımcısı Yelis; "Sayın Valimizin, Kastamonu medyamızda; "Kastamonu hak ettiği yerde değil", şeklindeki beyanatını okumuş bulunuyorum. Sayın Valimizin hassasiyet ve ilgisinden ümitlenerek, konuyla ilgili tekliflerde bulunmak istiyorum.

Tarih, kültür ve doğa zengini, vatan ve millet aşkı ile dolu, hak için yaşayan güzel insanlar yurdu, Kastamonumuzun hak ettiği değerini bulamadığı acı bir gerçektir. Yatırımların plansız, programsız yapıldığı ve hizmetin belirli bölgelerde yoğunlaştığı ülkemizde, Kastamonu’muzun tüm imkanlarına rağmen köşede unutulduğu bir vakıadır. Yine bu sebeplerle göçün en yüksek oranda yaşandığı illerden birisinin de Kastamonu olduğu aşikardır.

ARTIK ZİNCİRLERİ KIRMAK İÇİN BİR ARAYA GELME ZAMANI

Kastamonu'muzun ve Kastamonu halkımızın hak ettiği değere ulaşabilmesi için, hep birlikte çalışmalar başlatalım. Çeşitli platformlarda parçalı ve belirli alanlarda yapılan çalışmaların daha etkin, daha koordineli ve daha verimli yapılmasının formülünün bulunması ile ilgili beyin fırtınasının yapılacağı toplantıda bir araya gelelim.

TEKLİFİM; EN KISA SÜREDE BİR ÇALIŞTAY YAPILMASIDIR

İlk yapılması gereken, yol haritası belirlemek üzere üç günlük çalıştay düzenlenmesidir. Çalıştay gündemi belirlenerek Kastamonu Valiliğimizin ve Kastamonu Belediyemizin öncülüğünde; tüm sivil toplum kuruluşlarımız, milletvekillerimiz, ilçe belediyelerimiz, il genel meclisi üyelerimiz, iş adamlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz, medya mensuplarımız, oda, vakıf, dernek yöneticilerimiz ve ilgili bürokrasi temsilcilerimiz davet edilmelidir. Konu dar bir çerçeveye hapsedilmeden; benim de söyleyecek sözüm, katkı sağlayacak projem var diyen Kastamonu'da ve Türkiye’nin her yerinde yaşayan bütün Kastamonu sevdalıları davet edilmelidir. Katılmayı kendi talep edenlerde çalıştaya kabul edilmelidir. İşin ciddiyeti açısından sponsor katkısı olmadan katılımcılar çalıştay ile ilgili kendi masraflarını kendileri ödemelidir. Organizasyonun başarılı olması için; çağrı ve koordinasyon ile organizasyon işlemlerinin valilik ve belediyemiz tarafından yapılmasını, duyurum işinin ise yazılı, sözlü ve sosyal medya tarafından üstlenilmesini teklif ediyorum.

BİZ KASTAMONU’YUZ, BİZ TÜRKİYE’NİN ORTAK DEĞERLERİNİN MERKEZİYİZ

Kastamonulu hemşehrilerimizin bende “KASTAMONU'LUYUM” sözünü daha gür bir şekilde söylemesinin vaktinin geldiğine inanıyorum.
Kastamonu insanı artık; İleri derecede mütevazilikten, ONURLU BİR DİK DURUŞA, hak kaybına yol açan sessizlikten, hakkını arayan GÜR BİR SESE, üzerinden rant elde edilmesinden, KENDİ HAKKINI KENDİ ELDE ETMESİNE, “KASTAMONU'LUYUM” demesinin yeterli olacağı bir konumda olmalıdır.

“Biz Kastamonu’yuz, Biz Türkiye’yiz” sözünü özgüvenle söyleyecek, arka planın oluşturulmasını hep birlikte sağlayalım.

Bu vesileyle 2017-2018 eğitim ve öğretim yılımız değerli eğitim camiamız ve öğretmenlerimize, ülkemizin geleceği sevgili öğrencilerimize ve kıymetli velilerimize hayırlı olmasını temenni  ederim.