Kastamonu UMKE İzmir depreminin kahramanlarından biri oldu

Depremden saatler gelen mucizeye Kastamonu UMKE tanık oldu.

  • 2603
Kastamonu UMKE İzmir depreminin kahramanlarından biri oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de geçtiğimiz Cuma günü saat 14.51’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin hemen ardından gelen görev emriyle harekat merkezinde toplanan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 2’si doktor olmak üzere 14 personelden oluşan 4 tim, biri ambulans, iki lojistik ve bir ilk müdahale aracı ile bölgeye hareket etti.

Sabah saat 06.00 sularında İzmir’e ulaşan Kastamonu UMKE, bölgedeki görev dağılımının ardından enkazlardaki arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Depremden saatler gelen mucizeye de Kastamonu UMKE tanık oldu.

Tamamen yıkılan Doğanlar Apartmanının enkazında kalan anne ile 2 çocuğuna, 23 saat sonra ulaşan ve onlarla enkaz altından ilk teması kuran Kastamonu UMKE timi, mucizevi kurtuluş için yürütülen operasyonda aktif görev aldı.

Tosya Devlet Hastanesi'nde görevli UMKE personeli Ameliyathane Teknikeri İsmail Cem Boyacı gönüllü olarak enkaza girdi ve tam 1,5 saat boyunca enkazda kaldı.

Kastamonu UMKE'den ekip sorumlusu Bilal Ödemiş de bu esnada dışarısını koordine ederek anne ve kızlarının enkazdan çıkarılmasına ilişkin süreçte önemli bir görevi üstlendi.

Enkazda çalışmalarını sürdüren ekipler, enkazda ses tespit etmelerinin ardından 38 yaşındaki anne Seher Dereli Perinçek ve iki kızına ulaşmak için yoğun çaba harcadı.

Anne ve kızları, başarılı bir operasyonla enkazdan çıkarılarak alandaki ambulans ekibine teslim edildi.

Duygu dolu anlar yaşayan Boyacı, "Çok sevindim çok heyecanlandım. Çocuğun gözlerini görünce duygulandım hatta ağlayacak oldum ancak bir an önce onları enkazdan çıkartıp sağlık ekibine teslim etmemiz gerekiyordu. Biz de büyük bir titizlikle üzerimize düşeni bir ekip ruhuyla yerine getirdik.” dedi.

Öte yandan diğer Kastamonu timleri de tamamen çöken binalardan biri olan 7 katlı Yağcıoğlu Apartmanı'nın enkaz alanındaki arama kurtarma çalışmalarına katıldı. 

Ekipler, ihtiyaca göre diğer ekiplerle koordineli bir şekilde büyük bir özveriyle bölgedeki arama kurtarma çalışmalarında yer alıyor.