Kastamonu Üniversitesine rektör ataması yapıldı

Kastamonu Üniversitesi rektörü belli oldu. Ahmet Hamdi Topal kimdir?

  • 5942
Kastamonu Üniversitesine rektör ataması yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 13. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2., 3. ve 7. maddeleri gereğince Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğüne Uluslararası Hukuk Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal atandı.

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı olan Topal, uzun süredir Star Gazetesinde uluslararası hukuk konusunda yazılar yazıyordu.

Eski rektör Seyit Aydın'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, yeni rektör Ahmet Hamdi Topal'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal Kimdir?

1974 yılında Giresun ili Eynesil ilçesinde doğdu. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde (1996) tamamlamasının ardından yüksek lisans öğrenimini Marmara Üniversitesi’nde (1999) ve doktora öğrenimini de Ankara Üniversitesi’nde (2004) tamamladı. 2012 yılında doçent ve 2018 yılında profesör unvanını aldı.

Prof. Dr. Topal’ın uluslararası güvenlik, terörizm, kuvvet kullanma, bireylerin cezai sorumluluğu ve uluslararası suçlar, göç ve mülteci sorunları başta olmak üzere uluslararası hukukun farklı alanlarında yayımlanmış çalışmaları bulunmaktadır.