'Kastamonu vekaletler şehrine dönüşmüştür'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı 'AKP, vekaletler şehrine dönüştürdüğü Kastamonu'yu yönetememektedir' dedi.

  • 1930
'Kastamonu vekaletler şehrine dönüşmüştür'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu’da 2020 yılında 46 hekim ve uzman hekimin kamudaki görevinden istifa etmesini ve Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü görevinin 1 yıldır vekaleten yönetilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 103’üncü birleşiminde söz alan Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu’nun sağlık alanında çok ciddi sorunlar yaşadığını, bu sorunlara çözüm üretilememesinin sebepleri arasında da Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü görevinin 1 yıldır vekaleten yönetiliyor olmasının başı çektiğini dile getirdi.

AKP içinde kutuplara ayrılan yetkililer arasında söz konusu göreve istedikleri ismin atanması için çetin bir çekişme yaşandığını söyleyen Milletvekili Hasan Baltacı, bu çekişmenin bedelini ise Kastamonuluların ödemek zorunda kaldığını kaydetti.

Kastamonu sağlık sisteminin vekaleten yürütülüyor olmasının doktor istifalarındaki payının da büyük olduğuna işaret eden Milletvekili Hasan Baltacı, AKP’nin Kastamonu’yu vekaletler şehrine dönüştürdüğü ve Kastamonu’yu yönetemediği eleştirisi getirdi.

Milletvekili Hasan Baltacı, Meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“ÇÖZÜM ÜRETİLEMEMESİNİN SEBEPLERİNDEN BİRİ VEKALATEN YÖNETİM”

"Sağlık alanında çok ciddi sorunlar yaşayan Kastamonu’nun bu sorunlara çözüm bulamamasının sebeplerinden biri de Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü görevinin 1 yıldır vekaleten yönetiliyor olmasıdır. İktidar içindeki kutupların kendi adamını bu göreve getirmek için verdiği mücadelenin bedeli, ne yazık ki Kastamonulu hemşerilerimize ödetilmiş ve halen ödetilmektedir."

“PARTİZANLIĞIN HEKİM İSTİFALARINDAKİ PAYI BÜYÜK”

"Kamu kurumlarımızdaki görevliler arasında karşılıklı güveni, iş birliğini ve risk alma kapasitesini artıran kurumsal kültürü yok eden bu kişisel ve partizan yönetim anlayışının ilimizde 2020 yılında 46 hekim ve uzman hekimin istifa etmesindeki payı ne yazık ki büyüktür. Bir müdürü bile atayamayan AKP, vekaletler şehrine dönüştürdüğü Kastamonu’yu yönetememektedir."