Ahmet Yavuz, istifasını açıkladı

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Av. Ahmet Yavuz, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday adayı olabilmek görevinden istifa ettiğini açıkladı.

  • 1899
Ahmet Yavuz, istifasını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı olarak 21 Ocak 2012 tarihinde yapılan kongre ile ve delegelerin teveccühü ile göreve geldiğini belirterek, “Göreve geldiğimden bu tarafa partimizi ve davamızı her ortamda layıkı ile temsil etme gayreti içersinde oldum. Bu çalışmaların yürütülmesinde bana yardımcı olan başta Merkez İlçe Teşkilatımızın güzide yöneticilerine, görevlilerine ve can dostlarıma en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kastamonu’yu adeta yeniden imar eden Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu ve Belediyenin her seviyede fedakarca çalışmalarını yürüten belediye çalışanlarına da ayrıca teşekkür eden Yavuz, “Belediye Başkanımız Topçuoğlu’na da Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

Kastamonu’da partisinin ilk belediye başkanı Süleyman Yücel’i saygı ve hürmetle andığını belirten Yavuz, şunları kaydetti: “MHP Genel Merkezi tarafından parti teşkilatlarına 9 maddelik bir genelge gönderilmiş olup, bu genelgede 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde aday olmayı düşünen İl ve İlçe Başkan ve Yöneticilerinin 1 Eylül 2013 tarihine kadar bulundukları görevden ayrılmaları gerektiği belirtilmiştir.

Başta genel merkezimiz olmak üzere, İl Başkanlığımızla, Merkez İlçe Teşkilatımızla, İl Kadın Kolları Başkanlığımızla, Ocak Başkanlığımızla, Kamu Çalışanları Vakfı Başkanlığımızla, Türkiye Kamu-Sen Başkanlığımızla, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, Eski İl, İlçe ve Ocak Başkanlarımızla, gönüldaşlarımız ve her düzeyde istişare heyetlerimizle yapmış olduğumuz uzun zamandır devam eden görüşmelerimiz sonucunda ve bahsi geçen genelge doğrultusunda yürütmekten onur ve gurur duyduğum, şerefli Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevimden, Merkez İlçe Teşkilatımızın kararı uyarınca ayrılmaya karar verdim.

Teşkilatlarda devamlılık esastır ilkesi ve parti tüzüğü gereğince MHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım gerekli toplantıları yaparak teamüller doğrultusunda ve Teşkilat hiyerarşisini bozmadan benden sonraki Merkez İlçe Başkanını belirleyecek ve Teşkilat çalışmalarımız kesintiye uğramadan devam edecektir.

Bu yüce vazifeyi bugüne kadar yürütme ve davama hizmet etme imkanı verdiği için Yüce Allah’a sonsuz şükürlerimi sunuyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada her kademede Partimin ve Davamın hizmetinde olacağım. Üç Hilalli bayrak hiçbir zaman Kastamonu semalarından inmeyecek ve dalgalanmaya devam edecektir. Bu amaçla Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Görevde kaldığım süre zarfında gönlünü kırdığımız Ülküdaşlarımız oldu ise hepsinden teker teker özür diliyorum. Bana haklarını helal etmelerini istiyorum. Allah’a emanet olunuz, saygılarımla”