Arslan 'Kastamonu'da En Önemli Yatırım Madencilik'

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KATSO) Selçuk Arslan, Kastamonu'da en önemli yatırımın madencilik sektörü olduğunu söyledi.

  • 1016
Arslan 'Kastamonu'da En Önemli Yatırım Madencilik'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KATSO) Selçuk Arslan, Kastamonu’da en önemli yatırımın madencilik sektörü olduğunu söyledi.

Arslan, KATSO’nun 126 yıl önce Türkiye’de ilk kurulan ticaret ve sanayi odalarından biri olduğunu belirterek, “1931 yılında Merkez Bankası, ilimiz esnaflarına hisse senedi almaları talebinde bulunmuştur ve odamız bu talebe karşılık vererek Merkez Bankası’na ortak olmuştur” dedi.

Zamanla Kastamonu’nun göç verdiğine dikkat çeken Arslan, bu yüzden şehrinde giderek nüfusunun azaldığını ifade ederek, “Son 15 yılda göç durdu ve ilimiz ülkemizde marka kent olmaya en yakın vilayetlerden biri haline geldi. Örneğin, Bursa şehri ile aynı kültüre, tarihsel olarak benzer özelliklere sahip bir vilayetiz. İlimiz için Türkiye’ye yayılmış Bursa desek doğru olur Hızla gelişmekte olan ilimizin eksiklerinin başında hizmet sektörü geliyor. Merkez nüfusu 100 bini geçen bir şehri tutmak kolay olmuyor. Başta hizmet sektörü olmak üzere birçok sektörde görülen boşlukları, özellikle ilimizden göç etmiş hemşerilerimizin geri dönerek doldurmalarını arzuluyoruz” diye konuştu.

Kastamonu’da ve Türkiye’de normal şartlar altında işsizliğin olmadığını belirten Arslan, asıl sorunun aranan personelle iş arayan arasındakinin özelliklerinin birbirini tutmamasından kaynaklandığını belirtti.

Arslan, şöyle devam etti: “Meslek liselerinin etkinliğini artırıp, ara eleman yetiştirmemiz lazım. Altyapı yatırımlarının hızla hayata geçmesi sonrasında ilimizin son dönemde ülkemizde yatırım yapmaya en elverişli il haline geldi. İlimizde ön önemli yatırım alanının madencilik olarak görüyorum. Madencilik, yanı sıra orman ürünleri, tarım ve hayvancılık, hizmet sektörü başta olmak üzere turizm alanlarının ilimizde yatırım yapmaya en müsait sektörlerdir. Başta göç eden hemşerilerimiz olmak üzere yatırımcıları ilimize geri davet ediyoruz”