Ergin, Belediye Başkanlığı Adaylığını Açıkladı

MHP Kastamonu İl Başkanı Dursun Ergin, partisinin il başkanlığından düzenlediği basın toplantısında il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

  • 540
Ergin, Belediye Başkanlığı Adaylığını Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ERGİN, BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI AÇIKLADI

MHP Kastamonu İl Başkanı Dursun Ergin, partisinin il başkanlığından düzenlediği basın toplantısında il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Ergin, 2004 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin atamasıyla MHP Merkez İlçe Başkanlığı görevine getirildiğini belirterek, “Yönetim kurulumla beraber camiamızı kucaklamak ve onlarla bütünleşmek için çok çalıştık. Çalışmalarımızın sonucu olarak camiamızda birlik ve beraberliğin daha da sağlamlaştığını görmek bizi mutlu etti ve çalışma azmimizi kuvvetlendirdi. Yapmış olduğumuz çalışmalar dava arkadaşlarımızın da takdirini almış ve bunun neticesinde beni iki dönem ilçe, iki dönem de il başkanlığına layık görmüşlerdir. Değerli dava büyüklerime ve camiamıza bana ve ekibime güvendikleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TURHAN TOPÇUOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Görevde bulunduğu süre içerisinde iki genel ve bir mahalli idareler seçimi için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Ergin, “Belediye başkanımız Sayın Turhan Topçuoğlu çalışmaları, vizyonu ve sosyal yönü ile teşkilatımızın gururu olmuştur. Bugüne kadar her konuda başkanımıza güvendik ve destek olduk. Ani rahatsızlığı camiamızı ve tüm Kastamonu’yu derinden etkiledi. Kastamonu halkının duası ile yüce yaratan onu bize bağışladı. Kastamonu’nun gelecek 20-30 yıllık ihtiyaçlarını karşılayan projeler hayata geçirerek Kastamonu’yu sağlıkla ve huzurla yaşanılacak bir kent haline gelmesini sağlayarak başımızı öne eğdirmeyen sayın Turhan Topçuoğlu beyefendiye tekrar en içten duygularla teşekkür ediyorum. Kastamonu belediye başkanlığının MHP’li kadrolara layık görüldüğü günden bu tarafa halkımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler neticesinde 2014 Mart ayında yapılacak olan mahalli idareler seçiminde halkımızın tekrar MHP kadrolarına güvenerek yetki vereceğine inancımız tamdır” diye konuştu.

İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

2014 mahalli idareler seçimi için MHP genel merkezi tarafından 15 Ağustos 2013 tarihinde il ve ilçe teşkilat yöneticilerinin 1 Eylül 2013 tarihine kadar partideki görevlerinden istifa etmeleri ve 9 Eylül 2013 tarihi mesai bitimine kadar adaylık başvurusunda bulunmaları gerektiğinin bildirildiğini açıklayan Ergin, şöyle konuştu: “Bu genelge doğrultusunda bugüne kadar üstlendiğim görevleri halkımıza referans göstererek onur ve gurur duyduğum il başkanlığı görevimden belediye başkanlığı aday adaylığı için istifa ediyorum. Kastamonu’yu iyi tanıyoruz, hemşehrilerimizin istek ve arzularını onlarla iç içe yaşadığımız için çok iyi biliyoruz. Değerli yol arkadaşlarım ve hemşehrilerim yaşamım boyunca gerek mesleki gerek siyasi gerek insani tüm bilgi ve birimkimlerimi yeteneklerimle harmanlayarak geleceğin Kastamonusunun yeniden yapılandırılmasında halkım adına kullanmak için bu göreve talibim”
Ayrıca Ergin, belediye başkanlığına aday gösterilmemesi durumunda bile her zaman partiden verilecek görevi layıkıyla yerine getirmek için destek ve yardımcı olacağını vurguladı.