Kastamonu'da Kazalar Mobese Kamerasına Yansıdı

Kastamonu'da trafik kazaları, Mobese kameralarına takıldı.

  • 539
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kastamonu'da Kazalar Mobese Kamerasına Yansıdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU'DA KAZALAR MOBESE KAMERASINA YANSIDI 

Kastamonu’da trafik kazaları, Mobese kameralarına takıldı. Görüntüler, özellikle kırmızı ışık ihlalinin kazalara sebebiyet verdiğini bir kez daha gözler önüne serdi. 
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü, Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (Mobese) Merkezi'nin Nisan-Mayıs-Haziran aylarında yaşanan trafik kazalarını kamuoyunun bilgilendirilmesi nedeniyle basına dağıttı.

Kastamonu’da Ramazan ayında iftar vaktine yakın bir trafik kazası saniye saniye görüntülendi. Yaşanan kazada, 1 kişi ölürken 4 kişinin yaralandığı görüldü. Kastamonu’da iftar vakti çevre yolundan şehir merkezine gelen Sacit Keleş yönetimindeki kamyon ile şehir merkezinden çevre yoluna çıkan Hasan Kayaoğlu idaresindeki otomobil, Daday Kavşağı yakınında yol yapımı nedeniyle yolun tek şeride düştüğü bölgede kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil hurdaya dönerken, sürücü Hakan Kayaoğlu ile yolcular Zekeriya Çiğdemliol, Sevim Çiğdemliol ve Büşra Topçu yaralandı. Araçta bulunan diğer yolculardan Armağan Durmaz da hayatını kaybetti.

Daday Kavşağında gece geç vakitlerde meydana gelen trafik kazasında da, kırmızı ışığa aldırış etmeyen iki sürücü, hızlarını kesmeyince kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmada otomobil sürücüleri yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Süt Kavşağında yaşanan bir diğer kazada, sola dönmek isteyen otomobil sürücüsü yoldan geçen bisikletli sürücüyü görmeyerek çarptı. Bisikletinden havaya sıçrayan ve yere çakılan bisikletli sürücünün imdadına çevredeki vatandaşlar yetişti. Bisikletli sürücü, ağır yaralı hastaneye kaldırıldı.

Mobese görüntülerinde ilginç bir karede dikkatlerden kaçmadı. Yolda arızalanan bir araç, çekici çağırmak yerine bir minibüsün arkasına bağlanarak tehlikeli bir şekilde trafikte yol aldı. Minibüsün arkasına ters bağlanan aracın adeta kazaya davetiye çıkardığı görüldü.

Diğer trafik kazalarında aşırı hızdan dolayı direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücüler ile kırmızı ışıkta bekleyen veya kırmızı ışık ihlali yaparak aceleci davranan sürücülerin sebep olduğu kazalarda maddi hasar oluştu.