Mısır'daki Katliam Kastamonu'da Protesto Edildi

Mısır'da Müslüman kardeşlere yönelik yapılan saldırı ve katliamlar sert bir dille Kastamonu'da protesto edildi.

  • 543
Mısır'daki Katliam Kastamonu'da Protesto Edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MISIR’DAKİ KATLİAM KASTAMONU’DA PROTESTO EDİLDİ

Mısır’da Müslüman kardeşlere yönelik yapılan saldırı ve katliamlar sert bir dille Kastamonu’da protesto edildi.  

Nasrullah Meydanında Cuma namazı çıkışı Mısır Platformu Kastamonu Temsilciliği tarafından Mısır’da askeri darbe sonrası Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin görevden alınması ve Müslüman kardeşlere yönelik yapılan saldırılar protesto edildi.

Mısır Platformu Kastamonu Temsilciliği tarafından organize edilen ve 37 sivil toplum örgütünün destek verdiği protesto gösterisinde ‘Hepimiz Mursi’yiz’ sloganları atıldı.

Protesto gösterisinde kalabalık gurup adına basın açıklamasını ise Mısır Platformu Kastamonu Temsilciliği Başkanı Necati Atak okudu. Atak, Mısır’ın seçilmiş tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, ABD, İsrail ve Suud ortak yapımı darbe ile devrilmesinden bu yana Nahda ve Adeviye meydanlarında toplanan halkın iradelerine ve demokrasilerine sahip çıktıklarını belirterek, “Mısırlı masum sivil vatandaşların şiddetten uzak durmalarına rağmen darbeciler keskin nişancılarla ve ağır silahlarla kadın, erkek genç, yaşlı demeden katlediliyor” dedi.

YAŞANANLAR TAM BİR VAHŞETTİR

Katliamın boyutunun çok ileri gittiğini, eşi ve benzeri görülmedik manzaraların ortaya çıktığını ifade eden Atak, yaşanan katliamlar sonrasında Mısır’da hastane morglarının dolup taştığını belirterek, El İman Camisinin morg haline geldiğini kaydetti.

Gelinen noktada Mısır’da sadece demokrasinin değil, insanlığın da hedef alındığına dikkat çeken Atak, “Mısır’da demokrasiye ölümcül bir darbe vurulmuş, ardından insanlık can çekişmeye başlamıştır. Mısır'da sorun öyle bir noktaya gelmiştir ki bu katliamı işleyenler kadar artık bu katliama sessiz ve tepkisiz kalanlar da bu vahşetten sorumludur. Dünyanın gözü önünde binlerce masum insan ölürken, masum kadınlar, masum çocuklar alçakça katledilirken insanlar artık meydanlara kefenlerini giyip çıkarken, bunu görmezden gelmek, 'duymadım, görmedim, bilmiyordum' demek, doğrudan doğruya bu cinayet etlere ortak olmak demektir. Dünya olan bitene sadece sessiz kalmayıp, aynı zamanda ABD ve AB gibi herkese "demokrasi pazarlayan büyük ülkeler eliyle katliama destek veriyor. İslam İşbirliği Teşkilatı etkili üyeleri olan Suud ve Körfez emirlikleri eliyle İsrail'in güvenliğini esas alan bu lanetli darbeye işbirliği yaptığı için darbeye karşı etkin olarak ses çıkaramadığı gibi, darbenin sonuçları olan katliamlara da göz yumuyor” dedi.

MÜSLÜMANLARA YAPILAN ZULMÜ LANETLİYORUZ

Kefenleriyle meydanı dolduran, oylarına sahip çıkan ve üzerlerine yağan kurşunları gülümseyerek karşılayan Mısır halkının dünyaya verdiği mesaja işaret eden Atak, Kastamonu’dan Mısır halkını yürekten selamladıklarını belirterek, “Kastamonu’nun selamları, duaları Mısır halkı ile beraber. Çağdaş Firavun Sisi, döktüğü kanda boğulacaktır. Zalimler için yaşasın cehennem” diye konuştu.

Kastamonulular olarak zalimler tarafından zulme uğramış Müslüman kardeşlerin uğradıkları vahşi katliamları lanetlediklerini aktaran Atak, “Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Suriye’de, Arakan’da, Mali’de, Irak’ta ve özellikle Mısır’da, şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa, direnişçilere sabır, irfan, istikamet ve başarı temenni ediyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun, Allah, ümmeti Muhammed’e birlik ve beraberlik nasip etsin” şeklinde dua etti.

Açıklama esnasında meydanı dolduran kalabalık gurup, sık sık “Müslümanlar kardeştir”, “Allah-u Ekber” şeklinde sloganlar attı. Miting alanındaki vatandaşların ellerinde, Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile Müslüman Kardeşlerin kurucusu Hasan El Benna’nın fotoğrafları yer aldı. Miting alanı Türk ve Mısır bayraklarıyla süslenirken, vatandaşların ellerindeki Türkçe ve İngilizce olarak yazılmış, Muhammed Mursi’yi destekleyen ve Mısır ordusu aleyhine yazdıkları pankartlar dikkatlerden kaçmadı.