Rıdvan Şükür, İstiklal Yolunda Maraton Koşacak

Dağcı ve Doğa Sporcusu Rıdvan Şükür, Kastamonu-İnebolu arasında bulunan 42 kilometrelik Şehit Şerife Bacı Maratonuna katılacak.

  • 489
Rıdvan Şükür, İstiklal Yolunda Maraton Koşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dağcı ve Doğa Sporcusu Rıdvan Şükür, Kastamonu-İnebolu arasında bulunan 42 kilometrelik Şehit Şerife Bacı Maratonuna katılacak.

Gebze Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Rıdvan Şükür, 23-24-25 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Atatürk ve Şapka İnkılabı kutlamalarında Kastamonu-İnebolu arasında gerçekleştirilecek olan 42 kilometrelik Şehit Şerife Bacı Maratonuna katılacak.

Şükür, 1918 yılı sonlarında Anadolu hem karadan hem denizden işgal kuvvetlerinin kuşatması ve saldırısıyla karşı karşıya olduğu Türk Milletini kurtuluşa götüren ve İstiklalini sağlamasında gerekli silahların taşındığı zorlu kağnı yolunda maraton koşmanın kendisi için çok anlamlı olduğunu söyledi.

İşgal yıllarında Türk Milletinin kendisini tarih sahnesinden silmeyi hedefleyen devletlerin saldırıları karşısında çok güç durumda olduğunu belirten Şükür, ayrıca Türk Milletinin yaşayabilmesi ve mücadelenin başarıya ulaşabilmesi, İnebolu Limanından gelecek mühimmata bağlı olduğunu belirterek, bu sebeple İnebolu- Ankara arasındaki bu yol Milli Mücadele için hayati bir önem taşıdığını kaydetti. Şükür, bu gibi sebeplerden İnebolu’dan Ankara’ya kadar uzanan bu zorlu 340 kilometrelik yola “İstiklal Yolu” denildiğini aktardı.

ŞERİFE BACI MARATONUNA KATILMAK BİR ONURDUR

Kurtuluş Savaşında eli silah tutanların cephede olduğu sıralarda İnebolu’ya çıkarılan silah ve cephanelerin Kastamonu üzerinden Ankara’ya laştırılmasında yaşlı erkeklerle kadınların da insanüstü çalışmaları olduğunu ve tarihe geçtiklerini ifade eden Şükür, bu tarihe geçen kahramanlardan birisinin de Seydilerli Şehit Şerife Bacı olduğuna dikkat çekerek, “İnebolu’dan Kastamonu’ya cephane taşırken, Şerife Bacı, Kastamonu’da 1921 yılının çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü Aralık ayında sırtında çocuğu, önünde kağnısı ile Kışlası önüne kadar gelmiş, mermileri ve çocuğunu korumak uğruna donarak şehit olmuştur. Böyle bir anlamlı Maratona katılmak hem bana gurur verir hem de büyük heyecan katar” dedi.