SBS Sınav Sisteminin Kalkması

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, bundan böyle SBS diye bir sınav kalmadığını belirterek, SBS'nin tarihe karıştığını ve öğrencilerinde korkulu rüyasının son bulduğunu söyledi.

  • 573
SBS Sınav Sisteminin Kalkması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SBS SINAV SİSTEMİNİN KALKMASI 

-KASTAMONU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BEKİR AKSOY; 
-“ÖĞRENCİLERİN KORKULU RÜYASI ARTIK KALMADI”


Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, bundan böyle SBS diye bir sınav kalmadığını belirterek, SBS’nin tarihe karıştığını ve öğrencilerinde korkulu rüyasının son bulduğunu söyledi. 

Aksoy, merkezdeki ortaokul müdürleriyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda, ilçe müdürleriyle de uzaktan konferans sistemiyle iki ayrı toplantı gerçekleştirdi. Temel eğitimden ortaöğretime geçişte gerek velilerin ve gerekse öğrencilerin en fazla stres yaşadıkları SBS’nin hazırlanan yeni proje doğrultusunda ortadan kalktığını belirten Aksoy, çocukların lehine yapılan bu değişikliğin olukça önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekti.

Bundan böyle öğrencilerin yıl içerisinde girdikleri yazılı sınavlardan birinin bakanlıktan gönderilen sorularla yapılacağını, öğrencinin kendi okulunda, kendi sınıfında ve kendi sırasında bu sınava gireceğini ve yalnızca öğretmenlerin farklı olacağını ifade eden Aksoy, “Bu ekstra bir sınav değildir. Bunu kesinlikle velilere ve çocuklara doğru anlatmak gerekir. Olayı ortak bir imtihan olarak düşünebiliriz. Üstelik biz il olarak bunun altyapısını hazırlamıştık. Bilindiği üzere biz, zümre toplantılarının ortak yapılacağını daha yeni sistem açıklanmadan gerçekleştirmiştik. Dolayısıyla bizim ön hazırlığımız sistemle örtüşmüş oldu” dedi.

"İMTİHAN STRESİ KALMADI"

Öğrencilerin imtihan stresinin bittiğini ve normal bir sınava girecekmiş gibi sınav olacaklarını anlatan Aksoy, şöyle konuştu: “Üstelik bunun telafisi de var. Yapamadığı soru karşısında öğrencinin doğru neti gitmeyecek. Özürden dolayı imtihana giremeyen çocuklar, o derslerden telafi sınavına girebilecek. Benim sizlerden isteğim, öğretmenlerimizin bundan böyle daha hassas olması. Çünkü planının gerisinde kalamayız. Haftalık ders programlarını hazırlarken, 8. sınıflardaki dersleri doldurarak programı hazırlayacaksınız. Bu gerek okulunuz ve gerekse ilimiz adına önemli bir husus. Yeni sistem, hem öğrenciyi devama zorluyor, hem de ailenin çocuğunun takibini çok daha zorunlu hale getiriyor. Sistemde karmaşık bir yapı yok. Sınavlar, Kasım ve Nisan ayı içerisinde yapılacak. Sınavların yapılacağı günlerde okullar tatil olacak. Hesaplamalar yine 500 tam puan üzerinden yapılacak. Çocuklarımızın menfaatine olan bu sistemin uygulamaya girmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum”