Kastamonu'da 1. Türkiye Kanyon ve Doğa Sporları Festivali yapılacak

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde 1. Türkiye Kanyon ve Doğa Sporları Festivali gerçekleştirilecek.

  • 1189
Kastamonu'da 1. Türkiye Kanyon ve Doğa Sporları Festivali yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin önemli kanyonlarının bulunduğu Kastamonu'da 12-15 Ekim tarihlerinde yapılacak festival kapsamında fotoğrafçılık, kanyon geçiş eğitimi, kampçılık, ilk yardım ve ip ile erişim temel eğitimlerinin yanı sıra kanyon geçişleri ve doğa yürüyüşleri yapılacak.

Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği Başkanı Hasan Gedikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin Pınarbaşı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ile Kanyon ve Doğa Sporları Derneği işbirliğinde düzenleneceğini bildirdi.

Pınarbaşı ilçesinin kanyon eğitimleri konusunda pilot bölge olduğunu anlatan Gedikli, "2017 yılı nisan ayında  bölgede yaşayan ve bu spora gönül veren gençlere eğitimler verildi. Yerel yöneticilerin katılımıyla Horma Kanyonu'ndan geçiş yapıldı." dedi.

Yıl boyunca bölgede düzenlenen etkinlikleri festivalle taçlandırmak istediklerini söyleyen Gedikli, "Oldukça verimli geçen bu dönemi taçlandıracak Kanyon Festivali düzenlenmesi konusunda Pınarbaşı Kaymakamı Nebi Çanga ve Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz'ın katkı ve destekleri ile çalışma yapılmış ve festival programı belirlenmiştir." diye konuştu.

Hazırlıkların sürdüğünü dile getiren Gedikli, "Festival hazırlıkları kapsamında, Horma Kanyonuna sürüklenmiş, doğada kaybolmayacak atıklar ilçedeki kanyon geçiş ekibi tarafından temizlendi. Tüm doğa sporcuları ile destekçilerini 1. Türkiye Kanyon ve Doğa Sporları Festivali'ne katılmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AA