Kastamonu'da Engellilere Tekerlekli Sandalye

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesinin ortaklaşa düzenlediği proje sayesinde bu yıl içerisinde Kastamonu'da akülü tekerlekli sandalyesi olmayan ihtiyaç sahibi engelli vatandaş kalmayacak.

  • 1150
Kastamonu'da Engellilere Tekerlekli Sandalye
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen proje kapsamında alınan 6 adet akülü tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesinde gerçekleştirilen programda konuşan Vali Şehmus Günaydın, işadamlarına, sivil toplum kuruluşlarına, sanayi kuruluşlarına, hayırsever vatandaşlara seslenerek, “Gelin, 2016 yılında Kastamonu olarak bu tür araçlara ihtiyaç duyan bütün kardeşlerimizin ihtiyacını toplu olarak giderelim. Toplumla, toplumdaki hayatla daha fazla iç içe olmaları için, günlük ihtiyaçlarını rahat rahat karşılayabilmeleri için kendilerine destek olalım. Bu güç ve kuvvet ilimizde mevcuttur. Biz il olarak bu konularda çok başarılı bir vilayetiz. Sosyal yardımlaşma ve bu konularda bir araya gelmede örnek vilayetlerden bir tanesiyiz. Bu amacımızı 2016 yılı içerisinde gerçekleştirerek bu konuyu da ilimizin gündeminden düşürmek istiyoruz. Ben katkı veren, destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.


“HAYALİM ENGELSİZ BİR ŞEHİR”
Hayalinin engelsiz bir şehir ortaya çıkartmak olduğunu vurgulayan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, “Engellilerimizin her yere ulaşılabilirliğini sağlamamız çok önemli. Bunu yapmamız için zamana ve ciddi bir finansal kaynağa ihtiyacımız var” diye konuştu.

Herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çeken Başkan Babaş, şunları söyledi: 

“Hep söylüyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bunun içinde Sakatlar Derneğimiz ile hem Valiliğimiz hem de Belediyemiz ciddi projelere imza attık. Özellikle ‘Simit Arabam Engel Tanımam’ projesi çok ilgi gördü. Şuanda Kastamonu’nun değişik yerlerinde bu arabaları görüyorsunuz. Engelli kardeşlerimiz burada hem Kastamonu simidini hem susamlı simit hem de Kastamonu helvasını satıyorlar. Biz bunu şehre bir düzen gelsin ve engelli kardeşlerimize istihdam alanı açmak için gerçekleştirdik. Belediye olarak akülü sandalye olsun hep birlikte berber bu işleri yapıyoruz. Sakatlar Derneği, simit arabalarından, Hababam Cafe ve İstiklal Parkı’ndan elde ettiği gelirleri engelli kardeşlerimizin ihtiyaçları için kullanıyor. Sayın Valimiz Şehmus Günaydın bugün güzel bir projeye imza attılar ve altı akülü sandalyeyi engelli kardeşlerimize sundular. Kendilerine teşekkür ediyorum.”
Engellilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Babaş, “Bizler engelsiz bir şehir tasavvur ediyoruz. Engellilerimizin her yere ulaşılabilirliğini sağlamamız çok önemli. Bunu yapmamız için zamana ve ciddi bir finansal kaynağa ihtiyacımız var. Yani işimiz kolay değil. Özellikle sit alanı içerisindeki yapılarda görüntüyü bozmayacak projelerle bu işleri yapmamız gerekiyor. Bölge iller arasında engellilerle en iyi projeleri yapan ekip biziz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu da, “Kastamonu Valiliği ve diğer kurumlarımızın engellilere yönelik ciddi çalışmaları ve hassasiyetleri var. Bundan dolayı Kastamonu’nun engellileri, diğer illere göre çok daha şanslıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Günaydın ile birlikte diğer katılımcılar, 6 adet akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim ettiler.

(İHA)