Kastamonu'da Evde Bakım Hizmeti Başladı

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu'da Evde Bakım Hizmetinin başladığını belirterek, Kastamonu Belediyesi olarak sosyal projelere büyük önem verdiklerini söyledi.

  • 921
Kastamonu'da Evde Bakım Hizmeti Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


8 yıldan beri yatağa bağımlı halde yaşamak zorunda kalan Zühtü Öz’ü evinde ziyaret eden Tahsin Babaş, yatalak hastaya ortopedik yatak hediye ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kastamonu Belediyesi olarak sosyal projelere önem verdiklerini söyleyen Tahsin Babaş, evde bakım hizmetleri ile hem yaşlıların hem de yardıma muhtaç kişilerin daima yanında olacaklarını kaydetti.

Kastamonu Belediyesi olarak ‘Evde Bakım Hizmetleri’ adı altında sosyal bir proje başlattıklarına değinen Belediye Başkanı Babaş, proje kapsamında yardıma muhtaç kişilerin banyo, bakım, ev temizliği olmak üzere her türlü hizmetini ve ihtiyaçlarını yaptıklarını belirtti.

‘Evde Bakım Hizmetleri’ projesinin 1 hafta önce başladığını açıklayan Başkan Babaş, “Yaklaşık şuanda 32 kişiye ulaştık. 32 noktada vatandaşımıza yaşlı bakım hizmeti veriyoruz. Bu hizmetimize başlayalı yaklaşık 1 hafta oldu. Bu sayı artacaktır. Verilen hizmetin kalitesi de artacaktır. Bu hizmetlerimizin çeşitliliği de artacaktır. Yardıma geldiğimiz vatandaşları sadece kişisel bakımlarını değil yaşadığı evin birçok eksiklerini giderek yaşanılabilir bir ortam ayarlıyoruz. Evde Bakım Hizmetleri kapsamında vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Önümüzdeki dönemlerde sağlık hizmeti de vermeye çalışacağız. Yapacağımız sağlık hizmeti İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olacaktır. Şuanda ilimizde yeterli sayıda ambulansımız ve sağlık birimimiz var. En kötü ihtimal biz evinden vatandaşımızı alıp hastanede sağlamak için Sağlık Müdürlüğümüzle bir protokol çalışmamız var. Sağlık Müdürlüğümüzün kanser tarama işini de birlikte yapalım diye bir önerisi var. Öyle bir protokol yaparsak önümüzdeki günlerde bunun gelişmesini sağlayarak Sağlık Müdürlüğü, Belediye işbirliği ile kanser tarama işini de bu bünye içerisinde yapabiliriz. Sağlık personelini belki önümüzdeki günlerde duruma göre belediye olarak biz dahi karşılayabiliriz. Hemşire ve bir doktoru bu hizmet kervanına katmak isteriz. Daha yeni bir oluşum. İnşallah önümüzdeki günlerde hem daha iyi noktaya getireceğiz hem de hizmetlerimizin kalitesi artacaktır” dedi.

‘Yaşlı Bakım Hizmeti’ bünyesinde bir ekibin daima sahada bulunduğunu ve 60 yaş üzeri bakıma muhtaç vatandaşları tespit ettiğini aktaran Tahsin Babaş, “Öncü ekibimiz öncelikle vatandaşımızın evine giderek yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşımızı tespit ederek ne gibi rahatsızlıkları ve neye ihtiyaçları olduğunu tespit ediyorlar. Ardından komisyonumuza gelerek bilgilerini veriyorlar. Komisyonumuzun değerlendirmesinin ardından yaşlı bakımına karar veriliyor. Yaşlıdan hiçbir evrak aranmıyor. Yaşlının ayağına kendi ekibimiz giderek gerekli incelemelerde bulunulduktan sonra tespit işlemimiz başlıyor” şeklinde konuştu.

Evde Bakım Hizmetleri’ kapsamında yatalak hasta Zühtü Öz’ü evinde ziyaret ettiklerini ve hastaya ortopedik yatak hediye ettiklerini ifade eden Tahsin Babaş, “Bir hayırseverimiz hastamıza, ortopedik yatak bağışladı. 8 yıldır yatağa bağımlı olan felç hastası vatandaşımız Zühtü Öz’ün evine çalışanlarımız, bundan sonra haftada bir defa eve gelerek her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacak” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Tahsin Babaş, yaşlı bakım hizmetinin Kastamonu Belediyesine maliyetinin 300 bin TL civarında olduğunu sözlerine ekledi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)