Kastamonu'da FETÖ davaları devam ediyor

Kastamonu'da dört farklı duruşmada 4 kişinin yargılanmasına devam edildi.

  • 795
Kastamonu'da FETÖ davaları devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 4 ayrı davanın görülmesine devam edildi.

Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmalara, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık eski polis memuru Hüseyin B. ile tutuksuz yargılanan sanıklar eski imam Refik A, üniversite öğrencisi Hamide Y. ve hemşire Melisa Ş. ile avukatları katıldı.

Hüseyin B. savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını öne sürdü.

Örgütle bir bağının bulunmadığını iddia eden Hüseyin B., "Ben terörist değilim. Ben FETÖ mağduruyum. Meslek hayatımda hep alt kademelerde çalıştım. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Refik A. ise 20 yıllık meslek hayatında FETÖ ile hiçbir bağ kurmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti tarafından kapatılan Bank Asya'da hesabının bulunduğunun hatırlatılması üzerine Refik A. "Benim için faizsiz olması önemliydi. Bu nedenle yastık altındaki paramı bu bankaya yatırdım." ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencisi Hamide Y. de suçsuz olduğunu iddia ederek, "Ben onların evinde kaldım. Dini sohbetleri vardı. Bana 'ByLock var mı' diye sordular. Ben 'yok' dedim. Namaz kılmaya gidince telefonuma yüklemişler. Ben bu uygulamayı hiç kullanmadım." dedi.

Eğitim hayatı süresince 10 yıl yurtta kaldığını ifade eden Hamide Y, "Bu sürenin 9 yılında devlet yurtlarında kaldım. Sadece 1 yıl onların evinde kaldım. Evlerinde kaldığım sürede onları eleştirdim. 1 Kasım seçimlerinde siyaset konuşulduğunu duyduğumda 'burası dini bir yer, siyaseti kapının dışına itin' dedim. Bu nedenle 1 hafta bana soğuk davrandılar." diye konuştu.

Kapatılan Zaman gazetesine çok ısrar edildiği için abone olduğunu anlatan Melisa Ş, "Herhangi bir protestoya katılmadım." dedi.

Mahkeme heyeti Refik A'nın beraatine karar vererek, diğer duruşmaları ileri tarihlere erteledi.