Kastamonu'da FETÖ sanığı "2012 yılına kadar ev abiliği yaptım"

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 2 kişinin yargılanmasına devam edildi.

  • 789
Kastamonu'da FETÖ sanığı &quot2012 yılına kadar ev abiliği yaptım"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmalara, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan Mehmet Sema Ö. ile tutuklu sanık Mehmet Önder, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı.

Mehmet Sema Ö, savunmasında Kastamonu Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünden mezun olduğunu, şu anda ise askerliğini yaptığını söyledi.

Öğrencilik döneminde örgüt evinde kaldığını belirten Mehmet Sema Ö, "Kastamonu'da okurken 2012 yılına kadar 'ev abiliği' yaptığım doğru. Daha sonra yapmadım. 2013 yılında mezun olduktan sonra bu yapıyla herhangi bağım kalmadı." dedi.

KPSS ile atanamayınca polislik sınavlarına girdiğini anlatan Mehmet Sema Ö, "Karabük'te POMEM öğrencisiydim. 15 Temmuz'dan birkaç hafta sonra mezun oldum ama atamam yapılmadı. Polis olacağımdan bu örgütten kimsenin haberi yoktu. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Mehmet Önder ise 17 aydır suçsuz yere cezaevinde bulunduğunu öne sürerek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Önder'in tahliyesine hükmederek, hakkındaki dosyanın Ankara'da devam eden başka bir davayla birleştirilmesine karar verdi.

Heyet, Mehmet Sema Ö'nün duruşmasını ise erteledi.