Kastamonu'da FETÖ sanığı "Örgütle ilişkim yok"

ByLock kullandıkları, silahlı terör örgütü üyesi oldukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 3 kamu görevlisinin yargılanmasına devam edildi.

  • 628
Kastamonu'da FETÖ sanığı "Örgütle ilişkim yok"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 3 kamu görevlisinin yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock'u kullandıkları, silahlı terör örgütü üyesi oldukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan, açığa alınan öğretmen Rafiye K. katıldı.

Tutuksuz sanıklar hemşire Nuray A. ile görevden el çektirilen öğretmen Saliha K. ise duruşmaya gelmedi.

Rafiye K, duruşmadaki savunmasında, 2008 yılında öğretmen olarak çalışmaya başladığını söyledi.

Sürekli köy okullarında çalıştığını belirten Rafiye K, "Eğer örgütle bir ilişkim olsa daha iyi yerlere atanırdım. Ben üniversiteyi açık öğretimden okuduğum için herhangi bir cemaat evinde kalmadım. Eşimle de görücü usulüyle evlendim." dedi.

Mahkeme heyetinin sanığa kendisi hakkında bin 553, başka bir dava kapsamında yargılanan eşi hakkında ise 829 sayfalık ByLock kaydı bulunduğunu belirtmesi üzerine Rafiye K, "Örgütün şifreli haberleşme programını kullanmadım. Ben kendimden eminim." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerini giderilmesi için duruşmayı 12 Şubat 2019'a erteledi.