Kastamonu'da FETÖ'den 11 sanığın yargılaması devam etti

"Silahlı terör örgütü" oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 7 asker, 3 öğretmen ve bir memurun yargılanmasına devam edildi.

  • 1149
Kastamonu'da FETÖ'den 11 sanığın yargılaması devam etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan meslekten ihraç edilen askerler İ.Ç., A.D., E.Ö., eski memur E.K., öğretmenler A.T., M.B., M.S. ve R.A. ile tutuksuz sanıklar Y.Z, U.K. ve F.Ç. katıldı.

Tutuklu sanıklardan A.D., savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Terör örgütüne üye olduğuna dair hiçbir delil bulunmadığını ileri süren A.D., "Bu sebepten ötürü beraatim ve tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum." dedi.

İ.Ç. ise bir yıldır tutuklu olduğunu kaydetti. "Hain darbe girişimiyle ilgili taşları bir türlü kafamda oturtamıyorum." diyen İ.Ç., "Madem böyle bir örgütün üyesiyim, hain darbe girişiminde bana neden haber vermediler." diye konuştu.

Diğer sanıklar ve avukatlarını da dinleyen mahkeme heyeti, R.A'nın tahliyesine karar vererek duruşmayı 7 Şubat 2018'e erteledi.