Kastamonu'da Galatasaray Heyecanı

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda Spor Toto 3. Lig 3. Grubun lider takımı Kastamonuspor 1966, yarın Gazi Stadyumu'nda Galatasaray ile karşılaşacak.

  • 1066
Kastamonu'da Galatasaray Heyecanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ: “GALATASARAY GİBİ ÜNLÜ BİR TAKIMI SAHAMIZDA YENMEK İSTİYORUZ”

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu karşılaşmasında Kastamonuspor 1966, evinde Galatasaray'ı ağırlayacak. Sarı-kırmızılıları karşılayacak olan Kastamonu’yu büyük bir heyecan sararken, vatandaşlar Kastamonuspor’un Galatasaray karşısında galibiyetini bekliyorlar.

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda Spor Toto 3. Lig 3. Grubun lider takımı Kastamonuspor 1966, yarın Gazi Stadyumu'nda Galatasaray ile karşılaşacak. Galatasaray gibi ünlü bir takımı Kastamonu’da yenmek istediklerini söyleyen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Son günlerde Kastamonu adına her konuda olduğu gibi spor alanında da adını duyurmaya devam ediyor. Bu, Kastamonu’nun kültüründe var. Kastamonu, bölgenin en büyük illerinden bir tanesidir. Osmanlı Devleti’nin 16 sancağından bir tanesidir” dedi.


"AMATÖR LİGDEN ÇIKARAK GELDİK"
Kastamonuspor’un, başarıdan başarıya koşmaya devam ettiğini ifade eden Tahsin Babaş, “Benim, belediye başkanı olduğum zaman ortada bir takım yoktu. Kastamonuspor tamamen bitik bir vaziyetteydi. Biz, arkadaşlarımızla birlikte bu takımı ele aldık ve geçtiğimiz yıl Bölgesel Amatör Ligi'nde şampiyon yaptık. Bu senede 3. Lig'de lider takım konumundayız. Kupa maçlarında da ciddi rakiplerimiz bulunuyor. Buna karşı hem yönetim olarak hem de teknik ekibimizle birlikte futbolcularımızın üstün gayretleriyle başarılar geldi" diye konuştu.

"GALATASARAY KARŞISINDA İDDİALIYIZ"
Ziraat Türkiye Kupası'ndaki rakipleri olan Galatasaray'ın dünyaya mal olmuş bir takım olduğunu söyleyen Babaş, "Galatasaray'ın bir sürü taraftarı, seveni bulunuyor. Milli takım niteliğinde olan bir takımımızdır. Galatasaray’ı Kastamonu’da ağırlamaktan büyük gurur ve onur duyuyoruz. Kastamonu’nun tarihinde ilk kez büyük bir takım şehre geliyor. Kastamonu, Galatasaray gibi ünlü bir takımı hem ağırlayacak hem de bu takımla maç yapacak. Biz, yine iddialıyız. Hedefimiz şampiyonluk. Rakibimizi yenmek istiyoruz. Ama biz, yine de sporca ve centilmence Galatasaray’ı karşılayacağız ve kucaklayacağız. Halkımızla buluşturacağız ve birlikte hep beraber bu spor ziyafetinden bütün Kastamonulular olarak yararlanacağız” ifadelerini kullandı.

"CENTİLMENCE BİR MAÇ OLSUN"
Kastamonuspor 1966 olarak başarılarının süreceğine inandıklarını aktaran Babaş, “Çünkü arkamızda Kastamonu halkı var. Kastamonu’da spor seven Kastamonulu taraftarlar var. Ben buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kastamonu’da hedefimiz Galatasaray’ı yenmektir. Şimdiden ben, hem Galatasaray takımına hem de Kastamonuspor takımına oynayacakları müsabakada başarılar diliyorum. Kastamonu halkının da, centilmence bir karşılaşma da taraftar olmalarını diliyorum” diye konuştu.

VATANDAŞLAR, KASTAMONUSPOR’DAN GALİBİYET BEKLİYOR
Kastamonulu vatandaşlar, Kastamonuspor’un Galatasaray karşısında galip geleceklerine inandıklarını söyledi. Galatasaray’ın Kastamonu’ya gelmesinin güzel olduğunu söyleyen Adnan Çorbacı, “Ekonomik olarak ta şehre gelir getirir. Kastamonu’nun daha da yükselmesine neden olur, Galatasaray’ın Kastamonu’ya gelmesi güzel bir şey. Galatasaray’ın Kastamonu’ya gelmesinden dolayı bir heyecan var. Nasip olursa maçı da izlemeye gideceğim. Skorunda beraberlikle biteceğini tahmin ediyorum” dedi.

"GALATASARAY'IN KENTE GELMESİ GURUR VERİCİ"
Galatasaray’ın Kastamonu’ya gelmesinin kendileri için onur, şeref ve gurur olacağını belirten Kastamonulu esnaf Zafer Böcekoğlu ise, “Galatasaray’ı Kastamonu’da ağırlamak ve misafirperverliğimiz göstermek, ayrıca şehrimizin yöresel ürünlerinden ikram etmek istiyoruz. Takıma inşallah çekme helvayı da ikram etme imkanı buluruz. Bunun yanı sıra Galatasaray’ı Kastamonu’da yapacağı müsabakadan sonra eli boş göndermekte bizim için en büyük mutluluk olur. İnşallah bu hedefimizi de yerine getireceğimize inanıyorum. Bu müsabaka sonunda Kastamonu bütünüyle, birlikteliği de mutluluğa erecektir. İnşallah Galatasaray, buradan eli de boş gidecek. Bizlerde bu mutlulukla beraber daha çok mutluluğa ereceğiz” şeklinde konuştu.

KAŞKOL VE BAYRAK SATIŞLARI ARTTI
Galatasaray’ın Kastamonuspor ile yapacağı müsabakalar öncesinde bayrak ve kaşkol satışlarının arttığını ifade eden bayrak satıcısı Cemal Uysal, “Bugün taraftar olacak burada, maçı izlemek için sağdan soldan gelenler olacak. Yoğun bir taraftar bekliyoruz. Kastamonu’nun inşallah galip gelmesini istiyoruz. Galip gelirse Kastamonu, popülaritesi daha da artacaktır. Kastamonu, galip gelirse ayrıca diğer maçlar içinde moral olur, iyi olur. Satışlarımız şimdilik iyi sayılır, sağdan soldan gelen taraftarları bekliyoruz. Onlarda gelince satışların artacağını düşünüyoruz. Galatasaray büyük bir takım, Kastamonu’da büyük bir tamımı burada izleme şansı bulmuş olacak. Kastamonu’nun inşallah yenmesini tercih ederim, yenerse bize de ekmek kapısı açılır” şeklinde konuştu.

GALATASARAY'IN KONAKLAYACAĞI OTELDE HUMMALI ÇALIŞLMA
Galatasaray’ın konaklayacağını Gün Otel’in sahibi Mustafa Gün ise, “Kastamonu gibi tarihe nam salmış bir ilde, Kastamonu’ya onur verecek Galatasaray gibi bir takımı ağırlamaktan onur ve mutluluk duyacağız. Ayrıca Galatasaray’ın Kastamonu’da bizim otelde konaklamasından da ayrıca mutluluk duyuyorum. Otelde, Galatasaray’ın istediği gibi şekilde yemek düzenini yaptık, giriş ve çıkışlarda ayrıca tedbirler alındı. Galatasaray’ın bugün saat 16.00’da Havalimanına iniş yapacak, buradan otele intikal olacak. Yarında sahaya geçecekler. Maçtan sonrada direk havalimanına gidecekler. Şehir gezisi planlaması yok, tutulan herhangi bir otobüs de yok. Sadece otel ve saha bulunuyor” açıklamalarında bulundu.

Öte yandan, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaşacak olan Kastamonuspor-Galatasaray karşılaşmasında bilet satışlarının fazla olduğu bildirildi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)